Menu

Gromovi sa Ade Huje – Moped Endurance Cup

Gromovi sa Ade Huje – Moped Endurance Cup

Konačno prava zabava i za one koji su odrasli uz mopede dok ih skuteri nisu bacili u zaborav. Ne znate o čemu se radi??? Prvi Moped Endurance Cup u organizaciji Trke.rs upravo počinje!

Još u petak ste mogli čuti grmljavinu sa treninga, a subota veče će biti još bučnije i duže jer se vozi prva zvanična trka kupa na Adi Huji.

Nakon prve probne trke došlo je vreme za pravi događaj, prva zvanična Moped Endurance Cup trka!
Prijavljeno je preko 30 ekipa, a svaka ekipa broji tri do četiri vozača koji će se smenjivati svakih sat vremena na ljutim mopedima od 50 kubika.

Prvo što smo osim ogromne buke primetili to je jako dobra poseta publike, iako je subota veče u Beogradu uglavnom rezervisana za klabing.
Kada smo se privikli na buku, gužvu i dim, na parkingu smo videli jednog od nama poznatih vozača, pa smo dobili još neke informacije iz prve ruke.

U pitanju je Petar Šarčev iz Beograda, koji vozi za klub Kart Moto uz još tri vozača. Na ideju da vozi ovaj kup došao je kroz priču sa drugovima svega nedelju dana pre trke.
Na prošloj eksperimentalnoj trci Petar je krenuo u ispunjavanje dečačkih snova. Prva trka, prvi ozbiljan nalet adrenalina, prvo klecanje kolena na startu pa i prvi padovi.
Motor je popravljen, modrice su prošle, a želja za trkama postala još jača.

Sada je ekipa još spremnija, te ima dva motora, jedan u rezervi. Motori su marke Tomos 50 kubika sa fabričkim usisom uz dozvoljene izmene karburatora kao i “turpijanje” cilindra.
Da sve bude zanimljivije “naturpijane” mašine će morati da usporavaju potpuno fabričkim kočnicama. Suspenzija tj. viljuške su slobodne tako da vozači mogu u dobroj meri da se igraju na tom polju.

Mi smo pokušali da Vam prenesemo samo deo atmosfere sa treninga pred prvu zvaničnu trku, ali pravo zezanje počinje tek sa početkom trke!

Nastavak sledi…

 

Tekst: A. Kušljić Photo: A. Đukić, M. VrSix

Slični tekstovi

Komentari