Menu

Rariteti voženi po Srbiji (I deo): Diablo Rinspeed

Rariteti voženi po Srbiji (I deo): Diablo Rinspeed

Započinjemo serijal o retkim automobilima koji su se u nekom momentu (a neki i dan danas) vozili po našim putevima. Ovaj serijal neće obuhvatiti automobile koji su protutnjali kroz Srbiju u okviru nekog Gumball-a ili sličnih manifetacija već one čiji su vlasnici zaista bili ljubitelji automobila odavde.

Bilo bi potpuno nefer započeti serijal bilo kojim drugim automobilom do Lamborghini Diablo Rinspeed u duginim bojama koji se ’90-tih godina pojavio u Novom Sadu. Ne znam dal je postojao neko ko tad nije maštao o njemu. Čak je bio i testiran u časopisu Vrele Gume (sećam se da sam taj broj VG čuvao kao oči u glavi).

rinspeed1

Ovaj Lambo je bio jedinstven ne samo kod nas već u celom svetu. Iako je švajcarska tjunerska kuća Rinspeed modifikovala 7 Diabla, samo je ovaj bio ofarban u duginim bojama. Tjunerski zahvat na Diablu osim boje obuhvatio je i motor: zapremina je uvećana sa 5.700 na 6.000 kubika što je dovelo do povećana snage sa 492 na 560 konja. Podatke o perfomansama nisam pronašao, ali su sigurno bile bolje fabričkih koje su iznosile 4,1 sekunda do 100km/h i 325  km/h na sat.

Gde je danas ovaj automobil i ko ga vozi pojma nemam, al ako neko ima više informacija o tome neka napiše u komentaru…

Tekst: Zoran Glavaški

source/photo:www.lambocars.com

Slični tekstovi

Komentari