Menu

Promocija BMW X3 – #X3MarsParty

Promocija BMW X3 – #X3MarsParty

Mi iz PetrolHeads-a smo sinoć bili deo istraživačkog tima koji je doživeo međuplanetarno putovanje i sletanje pravo na crvenu planetu Mars!

#X3MarsParty je bio hashtag sa kojim su nas upoznali domaćini iz BMW DeltaMotors-a po samom dolasku u BelExpo. U početku smo bili skeptični da li će sve proći bez dobro poznate rečenice “Hjustone, imamo problem.”

Međutim, Delta Motors se pokazao kao bolji organizator svemirskih putovanja od NASA-e tako da problema nije bilo. Dok smo nestrpljivo čekali kontakt BMW Explorer1 šatla sa tlom, pokušali smo u glavi skockati raspored sledećih BMW premijera. Shvatili smo da će ih biti jako puno, od modela X2 sve do X7.

Kada su sve zvanice bile na svojim mestima, muzika je postala dinamičnija, laseri su počeli da se ukrštaju i sve je najavaljivalo izlazak na binu glavne atrakcije večeri, novi X3. I sleteo je!

Pred nama su se pojavila dva primerka novog modela X game. Jedan u elegantno crnoj boji u Luxury paketu opreme koji je dosad bio rezervisan isključivo za X5 model, a drugi kako i dolikuje u atraktivno plavoj boji u M paketu opreme.

Novi model je porastao i postao zreliji, te je sada duži 5cm u odnosu na prethodnika, a za istu tu meru je poraslo i međuosovinsko rastojanje. Standard felni je sada porastao na 18 inča, dok su svemirski kauboji na bini bili u obući od 20 inča.

 

Prvi put imamo priliku da vidimo spojler na modelima u X seriji, kao i duple izduve koji su sada bliži ivicama vozila te gledajući od pozadi ostavljaju utisak širine. Nama je odmah za oko zapala zadnja LED svetlosna grupa, koja je sada sličnija onoj na starijem bratu X5 i naš je favorit što se novina tiče.

X3 je sada postao još luksuzniji jer osim Luxury paketa opreme, nasledio je i sisteme za poluautonomnu vožnju iz serije 5 i 7. Takođe novine su i aktivna ventilacija uz mirise i jonizaciju vazduha. I po prvi put u X3 imamo podešavanje ugla zadnje klupe na koju će moći da se postave 3 dečija sedišta.

Iako na Marsu težina ne igra veliku ulogu, novi X3 je lakši 55 kilograma od prethodnika i uz vodeći koeficijent otpora vazduha od 0.29 i u najslabijoj dizel varijanti ima odlične performanse. Motorizacija je sledeća 2.0 dizel sa 190ks, koji ide od 0 do 100 kmh za svega 8 sekundi, 3.0 dizel sa 265ks ubrzava do 100 kmh za 5.8 sekundi i pravi svemirac 3.0 benzin Mperformans sa 360ks koji do 100 leti za svega 4.8 sekundi!

 

Za kraj možemo reći da je X3 uspešno obavio prvi deo misije svemirskog programa, dok ga drugi deo misije čeka na PH testu.

Text/ Photo: A. Kušljić / N. Dragorajac

 

 

Slični tekstovi

Komentari