Menu

BMW X2 – Kupe krosover je stigao! 

BMW X2 – Kupe krosover je stigao! 

Dakle, poziv od brenda koji će uskoro doći u Srbiju da pokrene pogon za proizvodnju komponenti za elektromotore se ne odbija. A znatiželja o kakvom modelu se radi nas je odvela pravo na vrata Delta Motorsa. Ljubazne devojke i menadžeri odmah su nas sproveli do prostorije gde je iskren da budem ketering privlačio pažnju ništa manje nego naš razlog za dolazak- novi model iz BMW-a X2.

Na prvu se postavlja pitanje zašto X2 kad imate X1, koji izgleda fenomenalno, a i generalno je odličan automobil? Odgovor je automobil sam po sebi. Atraktivan, uzbudljiv, lep. Figura koju poseduje iz svakog ugla deluje impozantno, a po prvi put su na nekom BMW-u postavljeni “bubrezi” naopako, BMW bedž na c stubu, u enterijeru žuti konac umesto karakterističnog plavog i još dosta toga.

  

Umesto kože, tu je alkantara, napred sedišta sa odličnom bočnom potporom, a pozadi udobnost i dovoljno mesta za dve osobe. Enterijer je u suštini identičan novim X modelima i primećuje se da kvaliteta završne obrade ne manjka.

Buntovnik, kako ga u BMW-u predstavljaju je tu da da neki svoj pečat, da medju BMW fanove unese neki novi dizajenrski pravac, ideje, nove motore. BMW X2 je sve ono što drugi modeli nisu. Rekli bismo da je prikupljeno ono najbolje od svih i pažljivo implementirano u ovaj model.

Spomenuli smo nove motore koji će se tek pojaviti, a trenutno su tu benzinac od 192 konja i dizelaš od 190 konja, koji smo imali priliku da provozamo na kratko. Oba motora poseduju dva turbo punjača, što je svakako novina. Očekuje se da ponuda motora bude proširena i snažnijim, ali i slabijim jedinicama.

Automobil ima odlično vešanje, pa se pri brzim promenama pravca ponaša kao sportski kupe, bez ljuljanja i bez bojazni da ćete proklizati. Tvrdje vešanje dolazi standardno.

 

X2 poseduje dosta tehnološki naprednih pomagala zasnovanih na kamerama, tako da u svakom trenutku imate predstavu gde ste, a ako se previše približite nečemu, zvučni signali će vas opominjati. Na displeju će sve to biti prikazano grafički, pa i asistencija pri parkiranju, gde je X2 u stanju da sam prepozna mesto za parkiranje, ali i dosta drugih stvari.

Sve u svemu, radujemo se ponovnom susretu, a tada ćemo se malo više pozabaviti voznim karakteristikama, kao i svim ostalim stvarima koje smo ovaj put preskočili.

Text/ Photo: S. Ćosić

Slični tekstovi

Komentari