Menu

PetrolHeads: plan putovanja u 2017-toj

PetrolHeads: plan putovanja u 2017-toj

S obzirom da su druženja i putovanja jedan od osnovnih ciljeva postojanja naše asocijacije red je da se pozabavimo i planovima za ovu godinu. Podsećanja radi, prošle godine smo organizovali dve i po rute. Kažem “i po” jer je prva sklepana brznski (organizovali se za jedno veče i sutra već zapalili) kada smo se provozali do Vršca i Bele Crkve kako bi se družili sa drugarima iz Mini Modern Kluba koji žive tamo. Druge dve vožnje su već bile epskih razmera – avanturčine koje i dan danas prepičavamo kao da su se juče desile. Transfagarašan i Transalpina koje smo izvezli prošle jeseni opisane su na ovom sajtu, oba putpisa objavljena i u online magazinu Vrele Gume, a Transalpina imala čak i Tv premijeru na TV Prva u okviru emisije Vrele Gume u novembru.

Da skratim, evo i plana za 2017-u:

Mart: “Tour d’ Jagnjetina”. Ideja je da se sa prvim toplijim vremenom okupimo u Beogradu i preko Divčibara provozamo do Zlatibora gde bi smo se družili u kafani “Bajo” u selu Mačkat. Naravno specijalitet kuće je Jagnjetina (predjelo jagnjeće sarmice, glavno jelo pečenje), a poslastica za kraj Princes Krofne koje su ovde najbolje na celom Balkanu. Povratak preko Rudnika i Topole. Akcija je jednodnevna, prva lepa sunčana subota u martu.

Nurnburgring-Amsterdam tour

Nurnburgring-Amsterdam tour

April: “Nurnburgring”. Poseta čuvenoj stazi sa ciljem da provozamo koji krug po njoj. Do Nurnburgringa ima oko 1.600 km. Prvog dana bi se vozila polovina rute, spavali bi negde usput (Nemačka ili Austrija), drugog dana dolazak, smeštaj, razgledanje. Trećeg dana vožnja po stazi. Za sada stoji kao opcija da se trećeg dana popodne produži do Amsterdama gde bi se boravilo dva dana pa povratak kući. U toj opciji, cela tura sa obilaskom Amstardama je oko 3.500 km.

Maj: opet jedan vikend negde lokalno mrsimo brke u nekoj kafani

Jun: “Romania Tour: Transfagarašan/Transalpina”. Druga polovina juna, petak se vozi preko Temišvara do Sibiu, tamo noćimo, subota vozimo Transfagarašan i popodne se prebacujemo u podnožje Transalpine. Nedelja vozimo Transalpinu i popodne povratak u Srbiju preko Turn Severina i Kladova. Ovaj djir je oko 1.100 kilometara i na bazi prethodnog iskustva trošak oko 200-250 evra sa sve gorivom.

Avgust/Septembar: “Giro di Alpi”. Ova tura je pod znakom pitanja, al ako je budemo vozili to će biti najkasnije do 15.Septembra. Obišli bi najpoznatije prevoji na Alpima. Išlo bi se preko Austrije gde gađamo Grossglockner, pa odatle vozimo do Davosa (Švajcarska) i Bormia (Italia). U italiji bi obavezno prešli Passo della Stelvio koji se nalazi pored Bormia. Prema rečima Jeremy Clarkson-a: Davos to Stelvio, the gratest driving road in world!  Ova tura takođe zahteva nekoliko dana, orijentaciona ukupna kilometraža je oko 2,400 kilometara (sa usputnim stajanjem do Milana).

evo i linka sa youtuba slične vožnje Top Gear-a po Alpima, deo koji bi mi vozili je u drugom delu snimka (od 7:15):

Oktobar: smislili bi neku lokalnu vožnju za kraj sezone. Druženje u kafani neizbežno

Sve detalje oko dalje organizacije, smeštaja, rezervacije, preciznih datuma polazaka, objavljivaćemo na stranicama sajta i Fb stranici. Na Fb grupi (ne na stranici, već na GRUPI) ćemo postovati EVENT sa detaljima puta.

U prilogu i par sličica sa prethodnih vožnji…

P910005811 DSCF0415 DSCF0377 DSCF0376 14329972_637594446411856_5442006565790104578_n

Tekst: Zoran GLavaški, photo:PetrolHeads

Slični tekstovi

Komentari