Menu

VW Lupo – Ni manjeg auta ni većeg galamdžije

VW Lupo – Ni manjeg auta ni većeg galamdžije

Evo jednog autića koji je pre desetak godina žario i palio po Tuning & Styling skupovima u BiH ostavljajući bez daha sve posetioce svojom nesvakidašnjom kombinacijom koju su činile: skromne dimenzije vozila s jedne strane i preglasna muzika s druge strane. Da, da, naviru sećanja sa ovim podsećanjem na famoznog Lupa koji je plenio svojim stylingom, a kidao bubne opne na takmičenjima u db Dragu.

Naravno, u pitanju je auto Dano Mehovića, kupljen davne 2006. godine sa 63.000 kilometara, vožen godinama unazad svakodnevno kako po BiH tako i po drumovima skoro cele Evrope. Na kraju je prodat sa skoro pa celih 300.000 km na satu. Mali, ali dinaminat kako Dano voli da kaže, ostao je zauvek u njegovom srcu do te mere da je rado pristao da sa nama podeli sećanja na njega…

Lupo je kupljen u maju 2006. godine. Uvezen iz Njemačke kao običan auto. Imao je 1.7 SDI motor snage 44 KW. Inače, godina proizvodnje je 1999.godine.

Vremenom su se na njemu smjenjivale felge i ostale su ove zadnje Borbet 15 cola sa gumama Toyo Progres 195/45 R15 prednje, dok su zadnje bile 205/40 R15. Felge su naknadno ofarbane u crno bijeloj kombinaciji, dok su branici ofarbani u boju auta.

Fabrički auspuh je skinut, izvučene su cijevi do kraja sa ukrasnim filterima zbog zvuka.

Auto je malo spušten sa oprugama, skinut zadnji brisač.  Mašina se nije radila jer je bilo auto za svaki dan.

Bio je na većini evenata i skupova. Imao je Blaupunkt wufer 1200w i pojačalo Magnatovo 1000 w. Sa ovom muzikom bio je u stanju da generiše 130,4 db što je rezultat koji je beležio na takmičenjima u DB Dragu. Mali i dinaminat, bio je atrakcija na svakom skupu na kome se pojavio.

Na žalost, životne prilike su se tako skockale da su Dano i Lupo u nekom momentu morali da se rastanu. Gde je danas ovaj autić ni sam Dano više ne zna. Kaže da je odavno izgubio njegov trag pa eto sada prilike da ako neko zna nešto više o njemu ili još bolje, poseduje sliku, neka zakači u komentar da vidimo koliko je zadržao/izgubio/unapredio svoj nekadašnji izgled.

 

 

Text/ Photo: Z. Glavaški/ facebook

 

Slični tekstovi

Komentari