Menu

Seat Leon Top Sport – trenutak istine koji ste iščekivali

Seat Leon Top Sport – trenutak istine koji ste iščekivali

Znaš onaj momenat kada si baš mlad, tinejdžer, pa ti svako malo na pameti nago žensko telo. Onda malo omatoriš, pa shvatiš da te nekako više intrigira kada tu ipak ima neke provokativne garderobe, koja više otkriva nego što pokriva, a čiji je jedini cilj da ti raspali maštu i zavrti mozak pitanjem: da li ispod Mire sto đavola vire. E upravo iz tog razloga – da bi smo vam raspalili maštu i zagolicali znatiželju, pre desetak dana smo objavili samo fotke jednog od najlepših Seata sa ovih prostora, a danas ovoj prelepoj brineti na štiklama od 20 inča skidamo svu garderobu!

Dakle, za sve one koji su sa nestrpljenjem očekivali trenutak istine, on je konačno nastupio! Uživajte…

U pitanju je Seat Leon TopSport (model 1M), 2005-o godište, koji ujedno nosi i oznaku Sport Limited. Fabrički je ugrađen 1.9 TDI PD motor sa kodnom oznakom ASZ koji je isporučivao 96KW/130KS (310Nm pri 1900rpm). Kao posledica želje vlasnika da od ovog automobila napravi projekat koji će mamiti uzdahe svojim izgledom i perfomansama, na Leonu je izvršen popriličan broj modifikacija i to kako na motoru, tako i u enterijeru i na eksterijeru.

Kada je motor u pitanju, kao što je već gore napisano u pitanju je 1.9TDI sa 130 konja. Umesto fabričkog GT1749VA turbo punjača, ugrađena je turbina sa jačeg modela sa oznakom GT1749VB. Odrađen je downpipe i poskidani su auspusi kao i “ekologija” (katalizator i EGR delete kit). Ugrađen K&N panelni filter, a uz pomoc drugara iz OT Performance-a (by Madness Motorsport, Bulgaria) i njihovog custom remap-a, auto je chipovan na 200KS i 420Nm.

Kada su enterijer i eksterijer u pitanju, situacija je sledeća:

ENTERIJER:

* Leon CUPRA R tekstilni RECARO enterijer, sa zadnjom klupom takodje RECARO (pozadi kadice takodje), auto predvidjen za 4 putnika, jer za 5-og nema mesta 🙂

* Leon CUPRA R crno nebo i suncobrani

* Leon CUPRA R alu papučice i footrest

* Leon CUPRA R kožna ručica menjača

* Leon CUPRA R kožna ručica ručne kočnice

* Leon CUPRA R naslon za ruku (fabrički)

* Leon CUPRA R difuzori unutrašnje ventilacije

* SEAT SPORT itisonske/gumirane patosnice

* Plastike enterijera ofarbane u Black Piano Lack (S3 Look)

EKSTERIJER:

* PORSCHE Cayenne Turbo (Sport Design) aluminijumski točkovi proizvodjača SPEEDLINE (9″x20″, ET60) “obuvene” u Hankook S1 Evo gume u dimenziji 225/30/20. Točkovi su montirani na auto uz pomoć adaptera izrađenih od duraluminijuma sa 5×100 promera (promer na glavčinama) na 5×130 (promer PORSCHE-ovih točkova) širine 30mm i 35mm.

* BREMBO 4-klipna kočiona klešta sa 323mm prednjim samoventilirajućim diskovima, 256mm zadnji samoventilirajući diskovi sa većim kleštima. Kompletan kočioni sistem je prebačen sa Leon CUPRA R modela. Ofarbana sva kočiona klešta u PORSCHE-ovu Speed Yellow boju

* H&R sportske opruge amortizera -40/35 mm

* Leon CUPRA R prednji branik sa CUPRA lip-om

* Leon CUPRA R zadnji branik sa difuzorom

* Leon CUPRA R fabrički ovalni nastavak auspuha

Nadamo se da se vredelo čekati…

Tekst: Zoran Glavaški (feat. Nenad)

Photo: Unkown Artist

Slični tekstovi

Komentari