Menu

Peugeot 206: GTI Total by Goku

Peugeot 206: GTI Total by Goku

Pežo-ov model 206 je automobil kome se ne pridaje veliki značaj na gradskim ulicama, jer ih možemo videti na svakom ćošku sa fabričkim 1,6 ili 1,4 benzinskim motorom. Pežo koji predstavljamo svakako nije jedan od njih. Naš prijatelj Nikola (Goku ex VTS), član “Street 011 team-a”, od skoro je postao “pug-ovac” ili ti vlasnik jednog ređeg primerka sa GTI motorom.

Dugo najavljivan Pežo u rukama novog vlasnika Nikole, za kratak vremenski period dobio je neki potpuno drugačiji sjaj. Na već modifikovanom GTI motoru sa Bobo chip tuningom, koji novi vlasnik nije želeo da dira, dodata je “TOTAL” folija by Sticker planeta, koja mu je svakako doprinela da se izdvoji iz mase. Tako je jedna neobična 206-ica postala “sportsko-gradski” autić koji prosto mami poglede prilaznika. Između ostalog i zahvaljujući 4-2- 1 supersprint izduvnoj grani f55 koji mu daje zvuk brdskih trkalica.

Ne treba zaobići ni Bobo chip tuning koji je fabrički agregat od 136 hp doveo do svakako netipičnih 162 hp za ovaj benzinski 2,0 motor. Bolje prijanjanje auta u krivinama omogućio je trap od GTI-ovog starijeg brata RC-a kao i Bilstein amortizeri sa Eibach oprugama.
Iako se obično ovakvi primerci sebično čuvaju u garažama i voze kao “vikend vozilo”, kod Nikole to nije slučaj. On je zapravo parkirao svoju malu munjicu Citroen Saxa VTS i svaki dan odlazi na posao novim ljubimcem.

Često u šali voli da kaže da mu je Pežo nova devojka, a to i dokazuje svom pažnjom koja je preusmerena upravo na ovaj autić. Nije mogao, a da ne prizna da strepi celu radnu smenu za svog mezimca dok je na parkingu. Priznaje da ga ne štedi, da voli da oseti svu snagu ovog auta, u šta smo se i sami uverili. Nova munja opasno dobro ide!!! Pitali smo ga i da li ga možemo očekivati na predstojećem “Ušću” na trkama ubrzanja, odgovor je nažalost bio negativan. Iako je automobil već sada prilično pripremljen za street race i može da bude ozbiljna konkurencija, Nikola nam objašnjava da je ipak veliki perfekcionista i da će auto biti izvežen kada sve bude baš po njegovoj volji.

Za kraj šta reći osim: Nikola, PH ti želi mnogo kilometara sa novom bebicom i očekujemo te na nekom od sledećih 402m na Ušću.

Tekst: A. Petreski; Photo: Miloš VRsix

 

 

Slični tekstovi

Komentari