Menu

Opel Manta B

Opel Manta B

Ova umetnost se rečima ne može preneti… Nećemo pisati ništa… Samo ćemo preneti najkraću moguću verziju predstavljanja vlasnika ove lepote… slike… remek delo…

Pozdrav ekipa,

Moje ime je Davor Valentić , dolazim iz mjesta Zaprešić i vozim staru opelovu ragu po imenu Manta B iz 1980. god.

Nego ovako, sve je počelo prije 6 godina , kada je auto uvezen iz Njemačke gdje je stajao dobrih 12 godina u garaži. Auto sam po sebi na prvi pogled nije izgledao loše, makar je držao cijenu. No kako je vrijeme odmicalo prošle su i 2 godine na dvorištu (kiša, led, snjeg)… Prodal sam tada prvu zvjerku Opel Corsu A GSI (upituranu gradsku jurilicu ) da bi se mogla krenut slagat Rally legenda.

Klasična priča… Projekt se krenul radit na zimu gdje se primilo prvo limarije (rubovi, pragovi,  prednji, zadnji vezni lim, dobro poznati trunjavi krakovi šasije itd… ) uglavnom posla na sve strane.

No najviše me mučio motor, koji je stajao u autu dobrih 12 godina, tako da je munjevito izvađen kao i getriba sa 4 brzine  i stavljen je 2.0 8v (cih) sa getribom od 5 brzina.

Na proljeće je krenulo lakiranje i tapaciranje (gdje sam dosta posla oko unutrašnjosti obavio sa djedom). Nakon samo par mjeseci , nabavile su Koni opruge i amortizeri od Mante Rallye, roleta za zadnje staklo, branici, pragovi, bromirana stakla, spojler gepeka, prozirni žmigavci, sabelt volan. Radio se kopletan ispuh i još toga, ali ovo je ipak skraćena verzija.

 

Nakon dodavanja navedenih djelova, stavile su se 17” Momo felge i krenulo se po prvim susretima gdje se odma trebalo i improvizirat sa drugim felgama  – proširene čeličane 16′ od 9j, da bi se na kraju stavile replike BBS-RS. Auto je spušten dobrih 3cm i stavljene su distance po 1cm.

 

Sve u svemu svaki mjesec je nekaj novo, a budući planovi su malo doradit limariju  i restaurirat Opel Monzu od starog 😉

Ekipa do slušanja,

Davor

 

Text / Photo: A. Kušljić, Davor / MK Photo, brzakolica

Slični tekstovi

Komentari