Menu

Lista želja: Fića

Lista želja: Fića

Šta reći o Fići a da već nije rečeno. Prvi automobil većine naših roditelja na kome se učila vožnja, sa kojim se izlazilo u grad, muvale devojke, pa čak i putovalo na more, što na Jadran što za Grčku. Bez klime, bez prozora na struju i elektro podesivih retrovizora. Ali koga je pa tada i bilo briga za komfor, bitno je bilo da nam je lepo, uživali smo i živeli punim plućima.

A oni malo vatreniji ljubitelji automobilizma umeli su da srede Figuara tako da su pojedini primerci išli bez problema i preko 150 km/h…Jedan od takvih fanatika bio je moj kum čiji je fića išao bezmalo 170 km/h, a autoputem Bratsva i Jedinstva relaciju Beograd – Zagreb prelazio za manje od tri sata. Navodno se jednom prilikom utrkivao i sa nekim BMW-om koji nije uspeo da ga obiđe celim putem i čiji vožač ga je čak na kraju sustigao na pumpi i odmah ponudio da mu otkupi fiću. Naravno, prodaja nije dolazila u obzir…

Svako je tada želeo da bude Flojd, a za one koji danas maštaju o tome izdvajamo jedan lepi primerak koji smo pronašli kod nas na oglasima. Vlasnik kaže da je cena stvar dogovora, a auto u top stanju što slike i potvrđuju.

Za sve one koji bi se rado vratili u ona sretna i bezbrižna vremena ovaj fića je idealni vremeplov…

Evo i linka za oglas:

https://polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8538413/zastava-750

Slični tekstovi

Komentari