Menu

Golf IV 1.9 TDI GTI Look

Golf IV 1.9 TDI GTI Look

Evo jedne vagenove bombonice koju je u svojoj radionici, poznatom Car Clinic Mostar, Sandro sredio pod budnim okom Marina Bilića, inače vlasnika ovog auta.

Marin je odavno merkao ovu četvorku, a priliku da ga se dočepa iskoristio je kada je prethodni vlasnik rešio da svoj životni put nastavi u Nemačkoj, prepuštujući Golfa nekome ko će podjednako voditi računa o njemu.

Za sada styling projekat, a uskoro i tuning, ova četvorka je svojim R izgleda zbunila i nas same čim smo je ugledali u podzemnoj garaži u Mostaru gde smo dogovorili slikanje. A kako i ne bi, kada R body kit koji je krasi, a koji je btw plaćen celih 600 eura, zaista čini da 1.9 tdi deluje kao R32.

R body kit u ovom slučaju podrazumeva:

  • R32 branike, prednje i zadnje
  • R 32 pragove

Osim ovih promena na autu je urađen i izduv – stavljena je cev od motora do kraja, prečnika Fi 60, koji će svoj sadašnji doprinos u vidu fantastičnog zvuka izdići na viši nivo naknadnim mapiranjem koje je u planu.

Da ceo vizuelni look bude maksimalno upečatljiv i prepoznatljiv, zaslužne su felne od 19 coli, prednje od 9 jota, zadnje od 10 jota, inače preuzete sa BMW-a što se i da videti po čepovima koji je još uvek krase. Na pitanje zašto su bmw čepovi i dalje tu, sledio je odgovor da su ostavljeni baš sa namerom da bi se videlo da su felne preuzete sa BMW-a. Da ne zaboravim, napred su gume 215/35 dok su pozadi 225/35.
Za funkciju boljeg oslanjanja i patos izgleda zadužene su gewinde.

Enterijer krase Recaro sedišta, na centralnoj konzoli je double din, volan je preuzet takođe sa R32. Jedini nagoveštaj budućeg chip tuninga je merač pritiska turbine.

Iako izgleda kao da ima 300+ konja, fabrički 1.9 TDI za sada je na nivou 150 konja.

Ja za sebe ne mogu da kažem da sam pristalica styling automobila koji izgledaju mnogo brže nego što mogu da idu, ali zato ne mogu ni da slažem da mi se ovako spakovan automobil ne sviđa kao idealna opcija za daily car.

 

Text/ Photo: Z. Glavaški / Jankovski Photography

Slični tekstovi

Komentari