Menu

Golf 2 GTI 1.8T 20v – Wannabe TT

Golf 2 GTI 1.8T 20v – Wannabe TT

Evo jednog zanimljivog projekta, nekima već dobro poznatog sa ovogodišnjeg šampionata trka ubrzanja na 402 metra. U pitanju je neobična simbioza dva auta iz iste grupacije – kultnog Golfa dvojke GTI i popularnog Audija TT. Za neke će ovo možda biti svetogrđe izvršeno nad golfom, dok će za druge biti projekat vredan pažnje.

Od nedavno je ovaj auto u rukama novog vlasnika čijom ljubaznošću ga predstavljamo ukratko ovaj put…

Golf koji vam predstavljamo sklapan je tokom 4 godine, u periodu 2011-2015. god. Limarijski je komplet odrađen. Posle limarijskih radova ubačen je enterijer  od Audija TT i to u celosti, a ne samo pojedini elementi.

 

Ista procedura pratila je i motor: originalni Audijev 1.8 Turbo sa 20 ventila i fabričkih 224ks našao je svoje mesto pod haubom. Po ubacivanju motora urađen je izduv u kompletu od motora do kraja, dodat blow off ventil, a onda je na red došlo i mapiranje.

Gledano kroz cifre, Golf 2 TT  trenutno ima 270 konja, postiže preko 260 km/h, a ubrzanje na 402 metra letos na Ušću iznosilo je oko 14,3 sekundi uz dve napomene:  prva, da je vožen sa serijskim gumama koje nisu bile u sjajnom stanju, i druga, konstante probleme sa menjačem koji su se javljali tokom vikenda na Ušću.

Da bi ono što brzo ide moglo i da se zaustavi na vreme, stavljene su kočnice sa Golfa IV GTI. Amortizeri su štelujući po visini.

I to nije sve. S obzirom da je prvi vlasnik ovog auta, tj. osoba koja ga je i dovela do ovog stanja, po vokaciji autoelektričar, tu su i zanimljive sitnice poput paljenja na dugme, daljinskog otključavanja i zaključavanja prilaskom i udavaljavanjem od automobila sa razdaljine +/- 10 metara, hlađenje motora koje se reguliše pritiskom na dugme u kabini… Dakle kombinacije modernih novotarija, al ii praktičnih stvari koje su važne onima koji planiraju učešće na eventima poput trka ubrzanja, track day-a i sl.

Sve u svemu, svidelo se nekom ili ne, mora se priznati da je projekat više nego zanimljiv, a mi iz PH čekamo malo lepše vreme da posetimo vlasnika ovog Golfa TT i uradimo pisanu i video reportažu. Ovo za sada je više da vas zaintrigiramo….

 

Text: Z.Glavaški

Slični tekstovi

Komentari