Menu

Golf 1 i PO

Golf 1 i PO

Ovaj Slaven je kralj sveta. Samo pročitajte tekst i uživajte u ovom nesvakidašnjem projektu koji zaista obara s nogu.

Vozilo je kupljeno od prvog vlasnika 2011.godine sa 65.000 originalnih kilometara. U originalu je 1.6D 55 KS 1984.g. TAS. Budući da je limarijski bio kompletan i nigdje nije bio trul, prva faza uređenja trajala je malo više od pola godine. Auto je kompletno pripremljeno i piturano u ovlaštenom servisu Porsche Split u bijelu boju Lb9a.

Paralelno s tim kupljen je još jedan Golf 1 GTI za djelove i sa njega su prebačena zelena tonirana stakla, crni debeli podni tapet, GTI sjedala koja su nanovo tapicirana, plastike A stupa, zadnji Kamei spojler, prednja duboka ralica, balans štange, konzola sa VDO satićima.  Ostatak karoserije je ispilan na pola i napravljena je prikolica u kojoj je smješten roštilj.

Originalni amortizeri su zamjenjeni gewindama, a ispušni sustav je napravljen od inoxa ø60, od početka do kraja sa dva protočna lonca.

Auto služi uglavnom za odlazak na susrete i druženje sa ekipom. Već nakon prvog susreta koji je bio u Karlovcu sam shvatio da mu originalni motor od 55 KS nije dovoljan za vući prikolicu te sam krenuo u planiranje nastavka projekta. Za tu potrebu kupio sam Golfa 3 1.9 TDI AFN od 110 KS iz 1997.g.

Izvađen je originalni motor, opituran motorni prostor, ugrađen TDI motor uz prethodnu reparaciju i bojanje djelova motora. Također je ojačana karoserija i sukladno povećanju snage ugrađene su i veće kočnice i diskovi 280 mm.

Auto je par godina vožen na BBS RS felgama, a onda sam uzeo OZ TURBO koje su nanovo složene, bojane u Ly3d crvenu boju, kromirani svi šarafi, novi rubovi. Prednje su 7,5×15, a stražnje 8,5×15. Na prikolici su također OZ TURBO 8,5×15.

Skupa sa tim felgama na auto i prikolicu stavljene su i Martini naljepnice koje su ujedno i reklama za moju auto praonicu i Detailing centar (Martini Car Wash & Detailing Center ) u Splitu. Sve na autu je atestirano i upisano u prometnu knjižicu da bude u skladu sa zakonom.

Dosad sam s njim obišao dosta susreta u Hrvatskoj, susjednoj BiH, Sloveniji, Austriji, a ove godine se planira i odlazak u Francusku. U svemu tome najbitnije je upoznavanje novih ljudi, zabava i druženje, a najveći je gušt kad se dođe na lokaciju izvući gradela, naložiti vatru i peći meso. Ako vas put nanese do Splita obavezno se javite i bit ćete počašćeni roštiljem iz Golfa i po.

Tekst i Photo: Slaven Krstić

Slični tekstovi

Komentari