Menu

Dark Knight – Subaru Impreza Turbo GT 4wd

Dark Knight – Subaru Impreza Turbo GT 4wd

Subaru Impreza 2.0 Turbo GT, Lancia Delta HF Integrale, Ford Escort RS Cosworth – sveto trojstvo svetskog reli šampionata s početka devedesetih. Tri antologijska automobila koja su pobeđivala i bivala pobeđena na asfaltu, snegu, makadamu… Svako od njih imao je svoje momente slave. Impreza je ostala upamćena po osvojenom drugom mestu na svom debiju na Finskom reliju 1993 i brojnim titulima osvojenim u godinama koje slede, počevši od 1995 i Colin McRae-a.

Svako od nas imao je svog favorita među ovim automobilima, po neko je maštao o jednom od njih, a velika većina o svakom. Ja sam u ovoj poslednjoj grupi. Sva tri su nas oduvek fascinirala. Svaki je imao neke svoje prednosti i neke svoje mane. Mane smo zaboravili i pamtimo ih po lepom. Jer jedino tako zaslužuju da budu upamćeni. Nažalost, danas skoro da ih i nema kod nas, ali srećom, ono malo što ih je ostalo je većinom u sigurnim rukama. Barem kada su Integrale i Cosworth u pitanju. Za Subaru Impreza 2.0 Turbo GT mislio sam da je izumrla. Da ih nema više. Gotovo. Kraj.

Photo: M.Kostić

U tom ubeđenju živeo sam sve dok nismo dobili poziv da se kod Arene pojavimo tačno u 21h. Tamo će nas čekati. Impreza. Sa svih svojih 510 konja i 700 Njutna. Od uzbuđenja nismo se setili da pitamo jel Mk2 ili Mk3. Nekako smo po logici stvari odbacili Mk1. Što bi joj se nadali kada je odavno izumrla vrsta.

Kada smo je ugledali na parkingu nastupio je potpuni šok! Od iznenađenja mislim da niko od nas nije ništa progovorio prvih nekoliko minuta. Ćuteći kružili smo oko nje čekajući da progovori i objasni nam otkud ona tu. Ali i ona je ćutala u svoj svojoj lepoti i namrčenosti izazivajući kombinaciju divljenja i respekta. Možda pre straha nego respekta jer na pomisao da se ispod karbonske haube krije 510 konja i 700 njutna prođu vam žmarci kroz kičmu. A ta karbonska hauba sa svim svojim prorezima u kombinaciji sa prednjom maskom i velikim, intregrisanim, maglenkama u braniku najbolje je oslikavala njen karakter.

Photo: M.Kostić

Nije oduvek bila takva. Nekad je bila slabija, ali za ono vreme i dalje dovoljno divlja. Sa svojih fabričkih 217 konja iz 2.0 turbo motora opasno je mrsila račune konkurencje. Nije bila toliko moćna sa ubrzanjem (6,6 do 100 km/h, 402m 15,1 sek. sa izlaznom brzinom 144km/h) koliko je bila superiorna sa kočenjem – superiornija čak i od Honde NSX. Svu snagu prenosila je preko sva četiri točka istovremeno, ali po asfaltu uz odnos 50/50, dok je po makadamu preovladavao reli karakter 35/65.

Takva je i kupljena od strane sadašnjeg vlasnika pre nekih 10 godina. Pa je vremenom unapređivana, ali sa merom – motorni računar, izduv, felne, gume. Sve sa ciljem da se dobaci do 250- 260 konja i u tome uživa. I uživalo se u tome. Neko vreme. Dok nije došao momenat da Brus Vejn skine odelo i ogrne plašt. Da uglednog biznismena zameni Dark Knight.

Photo: M.Kostić

Prvo je kupljen 2.5 STI motor sa menjačem. Trapovi, glavčine, čeljusti, diskovi, točkovi takođe…Pa je strokovan na 2,65. Portovana glava. Pa su na aftermarket tržištu kupljeni klipovi, klipnjače, radilica, bregasta, ventili, turbina, dizne, Standalone motorni računar i Aquamist… Amortizeri sa štelovanjem visine i tvrdoće takođe. Dodata karbonska hauba.

Pa se onda stalo. Na valjke. A valjci su pokazali: 510 konja i 700njutna. Kako sve izgleda u stvarnosti? Krajnje brutalno. Pa još malo preko toga. Kako ide? Kruži priča preko 280 km/h. Nije meren na 402. Kažu greota da se kida iz mesta da bi se merilo ubrzanje. Slažem se sa njima. Ni ja ne bih kidao. Jer ipak je on Dark Knight. One and only.

Tekst: Z.Glavaški

Photo: M.Kostić (Mk Photographer)

Photo: M.Kostić

Photo: M.Kostić

Photo: M.Kostić

Photo: M.Kostić

Photo: M.Kostić

Slični tekstovi

Komentari