Menu

BMW e30 M50b25 kockica – savršenstvo bez mane

BMW e30 M50b25 kockica – savršenstvo bez mane

BMW. Pa još kockica. Pa još crn. Pa na sve to BBS RC. Šta ćeš više? Za sladokusce prava mera.

Dok smo radili reportažu o ovom autu pita mene naš fotograf, inače zakleti vagenovac, zašto fotkamo ovu kockicu kad nije ništa posebno? Pa da li Sindi Kraford treba da ima silikone u sisama i usnama, tetovaže po rukama i nogama i đinđuvu u pupku da bi bila posebna? Ili je presavršena i ovako prirodna?

Činjenica je da je “kockica” skoro pa „fabrika“ ako se izuzmu felne i motor. Ali činjenica je i da je za razliku od svega ostalog što se kotrlja na četiri točka po planeti jedina sposobna da apsorbuje svu lepotu dobre felne i da kad je namontiraš na kockicu izazove komentare: vidi što je dobra kockica, a ne – vidi što je lepa felna, kakav je inače slučaj kod svih ostalih automobila. Jer kockica je jedna i jedina, neponovljiva, simbol svega najboljeg što je BMW ikada ugradio u neki svoj model. I zato je volimo najviše na svetu mi sa ovih prostora koji volimo BMW brend.

Ovu crnu lepoticu upoznali smo pre para dana u Beogradu. Odmah nas je zasenila svojom lepotom. Lepa da lepša ne može biti. I dok smo se u zaljubljivali, potajno smo zavideli njenom vlasniku Ognjanu što je rešio da je ljubomorno sačuva za sebe. Da je nikad ne proda. Da samo on uživa u njoj.

 

2000-te godine došla je u njegovo vlasništvo. Tačnije, prvo njegovog oca pa onda njegovo. Sredio joj je limariju, ofarbao, ubacio M50b25, stavio šper. Onda je na red došao i trap: promenjen je prednji i stavljen onaj sa pet rupa, montirani KW coilovers. Stavljeni su diskovi napred 325mm, pancirna creva i BBS RC od 17 coli – napred 8 i pozadi 9 jota.

Snage od oko 200 konja i maksimalne brzine od oko 240 km/h bila je i ostala san mnogih od nas. San koji je Ognjan dosanjao i živi svaki dan…

Text/ Photo: Z.Glavaški

[layerslider id=”26″]

Slični tekstovi

Komentari