Menu

Ravenol – kvalitetna nemačka ulja i maziva

Ravenol – kvalitetna nemačka ulja i maziva

Od 2015-te godine na tržištu Srbije dostupno je jedno od najkvalitetnijih evropskih ulja RAVENOL. U pitanju je originalno Nemačko ulje vrhunskog kvaliteta koje je na tržištu prisutno zahvaljujući Autokući ANNUS iz Subotice koja je generalni uvoznik i zastupnik Ravenola za Srbiju. Imajući u vidu činjenicu da je na našem tržištu pristuno dosta kopija originalnih ulja, ono što posebno ohrabruje potencijalne korisnike je da i fizička lica mogu naručiti ulja direktno od uvoznika i time potpuno eliminisati mogućnost kupovine loše kopije nabavkom preko “druge” ili “treće” ruke.

Inače, RAVENOL je zaštitni znak Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmBh, osnovanog 1946. godine u Nemačkoj. U to vreme, paleta proizvoda je obuhvatala ulja za monogradne motore i razna tehnička sredstva za čišćenje, koja su se distribuirala direktno i putem regionalnih trgovačkih lanaca. Sa proširenjem i modernizacijom Werter fabrike tokom pedesetih i šezdesetih godina, širila se i paleta proizvoda, te je obuhvatala višegradna motorna i transmisiona ulja, masti, kao i uvođenje maziva i sredstava za negu motorbicikala, kao i širok spektar sredstava za hlađenje.

Da bi ispunio sve veće tehničke zahteve tržišta, Ravenol je proširio paletu svojih proizvoda tokom osamdesetih godina na polusintetička i sintetička motorna ulja i ulja za menjače, raznu autokozmetiku, kao i na maziva i masti.  U međuvremenu, distribucija naših proizvoda na teritoriji Nemačke je uključivala razne velike distributivne grupe, kako je potražnja za Ravenol proizvodima rasla.

1467009486-miljkovic_2016_54

Nikola Miljković

Danas, portfolio kompanije čine:

 1. Ulja za automobile
 2. Ulja za oldtimere
 3. Ulja za traktore
 4. Ulja za kamione
 5. Mašinska ulja
 6. Ulja za hidraulike
 7. Ulja za automatske menjače
 8. Ulja za manuelne menjače
 9. 2 takt. i 4 takt. ulja
 10. Maziva
 11. Antifrizi
 12. Tečnosti

Ono što je posebno interesantno su ulja za oldtimere koje se danas teško pronalaze, vrlo često i po nepristupačnim cenama.

Ravenol je jedan od sponzora Nikoli Miljkoviću, šampionu evropskog šampionata u brdskim trkama koji u svom trkačkom automobilu koristi upravo Ravenol ulje. Dakle nije samo nalepnica prisutna na kolima već i ulje u motoru.

Uvoznik i distributer za Srbiju je Autokuća ANNUS d.o.o. iz Subotice, a sve dodatne informacije o cenama i paleti proizvoda možete pronaći na njihovom sajtu http://www.ravenol.rs/   ili putem telefona: 065/915-53-70, Goran.

Tekst: Zoran Glavaški; source and photo: Ravenol

Slični tekstovi

Komentari