Menu

Prve fotografije restilizovane C klase!

Prve fotografije restilizovane C klase!

Ako pogledamo fotografije eksterijera modela C300 za 2019. godinu, jako teško ćemo uočiti šta je zapravo novo kod ovog automobila. Tu su nove felne, redizajnirana stop svetla, ventilacioni otvori na prednjem braniku i osim toga… Pa, manje-više to je sve.
Međutim, C-klasa za 2019. godinu je veliki korak u napred po pitanju nove tehnologije.

Ono što se na prvi pogled primećuje, jeste da C klasa sada dobija (opcioni) polu-autonomni sistem kakav smo videli u E klasi. To uključuje i nove kamere i senzore za adaptivni tempomat i asistenciju upravljanja što C klasi omogućava bolji pregled situacije. Adaptivni tempomat sada koristi podatke sa mapa kako bi održavao brzinu na putu u zavisnosti od uslova, a tu je mogućnost automatske promene trake takođe.

Unutra, C klasa dobija opcioni 12.3 inčni ekran koji menja tradicionalne analogne kazaljke. Može se upariti sa 10.25 inčnim centralnim ekranom kojim se upravlja putem tač-ped točkića. Posedovaće novu verziju Mercedesovog komandnog infotejment sistema koji bi trebalo da bude znatno intuitivniji po pitanju glasovnih komandi.

Mehanički, C klasa ostaje ista kao i do sada, s tim što će 2.0 motor biti unapređen. Konjaža raste sa 241 na 255, dok sila obrtnog momenta ostaje identična – 370Nm. Motor će biti uparen sa devetostepenim automatskim menjačem.

Cene će biti objavljene kasnije, kada se približi trenutak početka prodaje, tj, krajem ove godine. Pretpostavimo, informacije o AMG modelima će doći kasnije takođe.

Text/ Photo: I. Jankovski/ roadandtrack.com

Slični tekstovi

Komentari