Menu

Prve fotografije Maybach SUV koncepta!

Prve fotografije Maybach SUV koncepta!

Prve fotografije Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury koncepta su isplivale na površinu uoči sledeće nedelje kada bi trebalo da bude predstavljen na sajmu automobila u Pekingu. Fotografije su objavljenje ranije greškom na zvaničnom sajtu, tako da napokon možemo videti kako izgleda spolja i unutra.
Ekipa iz Maybacha se nije šalila kada su rekli da će ovaj koncept spojiti luksuznu limuzinu i SUV segment u jedno. Bukvalno izgleda kao nešto izdignutija i masivnija limuzina. Sudeći po dizajnu, pretpostavimo da će na kineskom tržištu izazvati veliko interesovanje pa i ne čudi što su izabrali baš Peking za predstavljanje ovog koncepta.

Ovaj koncept za sada ostaje koncept, ali pokazuje u kom smeru Maybach razvija novu generaciju Mercedesa GLS. U suštini, proporcije od prednjeg kraja pa negde do sredine vozila se i poklapaju sa GLS-om, čiji je početak prodaje najavljen za sledeću godinu.

Procurele fotografije tako otkrivaju izgled enterijera koji uključuje dosta kože, poliranog metala i plavog ambijentalnog osvetljenja. Takođe, tu je samo četiri sedišta sa centralnom konzolom koja se prostire duž kabine. Ovaj put su preskočili neizbežni i dosadni šampanjac koji se nekako uvek nađe da dočara dozu luksuza kod ovakvih automobila, a umesto kible, sada je tu set za posluženje čaja.

Ono što takođe znamo, a ne vidi se na fotografijama je da je pogon poptuno električan. U pitanju su četiri motora koji zajedno isporučuju 738 konjskih snaga. Tu je i pogon na sva četiri točka a sve to crpi energiju iz litijum-jonske baterije od 80 kilovat-časova sa dometom od oko 480km.

Više detalja očekujemo 25. aprila kada je zakazano zvanično predstavljanje.

Izvor: motorauthority

Slični tekstovi

Komentari