Menu

Predstavljen novi Audi A7

Predstavljen novi Audi A7

Druga generacija modela A7 je predstavljena javnosti. Tu je novi izgled, odnosno, vidljive su promene na spoljašnjosti automobila. Stilski, veoma je blizak svom većem bratu A8 koji je, takođe nedavno predstavljen.

 I unutrašnjost automobila je pretrpela izmene, kao i motori.

Primetne su oštre ivice na spoljašnjosti, koje kao što smo već naveli, podsećaju na rešenja  ponuđena na modelima A8 i Q8.

Jednodelni gril s prednje strane sa dva velika usisa za vazduh izgleda veoma atraktivno. Sa strane je i dalje prisutna kupe linija kao i na modelu prethodne generacije. Zadnji kraj odlikuju ogromne spojene svetlosne grupe i dva hromirana izduva, koji na slikama deluju kao lažni.

Svetlosne grupe su u Matrix led tehnologiji, a uz njih tu su i laserska svetla.

Unutrašnjost odlikuju izmenjena istrument tabla, centralna konzola na kojoj se sad nalaze 2 ekrana nalik na A8 i Panameru. Sedišta su od kvalitetnijih materijala. Ali ono što je najveća novost je Audi AI (pilot koji je, kako Audi navodi, veoma napredan i može da vozi sam bez ikakvog nadgledanja, da nađe slobodno mesto na parkingu, pomoć pri parkiranju itd.).

Što se tiče motora, u ponudi će biti V6 turbo benzinac od 335 konja i 500 Nm, ali i trolitarski dizel. Quattro pogon će biti opcioni, ali očekuje se po prvi put i četvorocilindarski benzinac.

Tu je prisutan i novi Start-Stop sistem koji u saradnji sa Audi AI može gasiti automobil do brzine od 22km/h i paliti ga u zavisnosti od ponašanja automobila ispred.

No, to nije sve, ovaj automobil poseduje još mnogo opreme, ali sačekajmo zvanično predstavljanje, najverovatnije u Los Andjelesu, kao i isporuke širom sveta (koje bi uskoro trebalo da počnu), pa onda možemo to sve detaljnije opisati.
Text/Photo: S. Ćosić / web izvori

Slični tekstovi

Komentari