Menu

Povratak još jednog GSi modela!

Povratak još jednog GSi modela!

Nakon predstavljanja modela Insignia GSi, Opel najavljuje povratak čuvene GSi oznake i na svoj model Corsa. Ovaj model biće pozicioniran ispod OPC verzije u odnosu na performanse i biće dostupan isključivo sa troje vrata.

Ono po čemu ćete Corsu GSi najlakše prepoznavati jeste unikatan body kit. Ovaj warm-hatch, kako ga još nazivaju, razlikovaće se od ostalih Corsi po velikim otvorima za vazduh na prednjem braniku, lepše oblikovanoj haubi, velikom zadnjem spojleru, hromiranom izduvu i proširenim pragovima. Tu je i novi gril u obliku saća, carbon-look poklopci retrovizora, crni otvor na haubi kao i opcione 18-inčne felne smanjene težine koje završavaju spisak novotarija eksterijera ove lepotice.

Unutra, Corsu GSi krasi sportski volan, kožna ručica menjača, aluminijumske pedale kao i opciona Recaro performance sedišta. Biće dostupan takođe i IntelliLink infotejment sistem koji je kompatibilan sa Apple CarPlay i Android Auto aplikacijama.
Da ne bude da se radi samo o stajlingu, ovaj model će pozajmljivati sportsku šasiju razvijenu na Nirburgringu, kao i kočnice sa crvenim kočionim čeljustima. Tvrđe opruge i amortizeri omogućiće vozačima bolju kontrolu pri većim brzinama i izuzetnu stabilnost kako pri mokrim, tako i u suvim uslovima, navodi Opel.

Jedina nepoznanica za sada je motor, ali mogli bismo se opkladiti da ćemo videti de-tjuniranu verziju postojećeg 1.6 turbo benzinca iz OPC verzije. Corsa će biti dostupna za porudžbine kasnije u toku ovu godine, kada Opel bude izašao sa još dodatnih informacija uključujući i cene.

Tekst/Foto: I.Jankovski/ DriveMag

Slični tekstovi

Komentari