Menu

Novi Porsche u gami – Carrera T

Novi Porsche u gami – Carrera T

U Porsche familiji predstavljen je novi model 911 Carrera T. Ovo T se odnosi na težinu, da odmah zaključimo, iako je, ustvari, od Touring. 911 T je prvi put predstavljen 1968. godine, ali kao osnovni model. Sad je vraćeno ime ali daleko je od osnovnog modela, pošto mu je osnova 911 Carrera, sa koje je i “poskidano sve što se moglo skinuti”, ali i dodato nešto što imaju skuplji i performantniji modeli iz game.

Dakle, nova Carrera je olakšana za 20kg zahvaljujući “pametnom” proračunu. Ljudi iz Porsche-a su smatrali da im debljina zadnjeg vetrobrana otežava automobil, pa su ga stanjili. Brave sa vrata su zamenili zateznim trakama, a i zadnju klupu su izbacili.


Automobil je dodatno spušten za 10mm, a uz automobil dolazi Porsche-ov hrono paket kao standardna oprema. Ovaj paket opreme sadrži još i sedmostepeni manuelni menjač, što će najviše obradovati prave zaljubljenike u žustriju vožnju i jurcanje po krivudavim putevima.

Motor je preuzet od osnovnog modela  911 Carrera, a to znači 3.0 biturbo sa 370 konja i 450 Nm, te ubrzanje od 0-100 iznosi 4.5 sekundi, što je 0.1s brže od osnovnog modela 911 Carrera sa pogonom na zadnje točkove.

Ono što je, takođe, novina i razlika između “običnog” i Carrera T modela je što u standardnoj opremi kod T modela imate i upravljanje zadnjom osovinom, što dodatno pomaže da krivine lakše prođete.

Ovo zadovoljstvo, kad bude u salonima, će vas koštati gotovo 100 000 evra, za osnovni model.

Text/Photo: S. Ćosić/ web izvori

Slični tekstovi

Komentari