Menu

Mercedes započinje renoviranje

Mercedes započinje renoviranje

Uskoro sledi sajam automobila u Los Anđelesu na kojem se očekuje predstavljanje novog CLS-a. Treća generacija će svoj put u salone širom sveta pronaći negde u prvom kvartalu 2018. godine, a pre samog predstavljanja novog modela Mercedes je “pustio” u javnost prvo jednu sliku eksterijera na kojoj su upečatljiva nova led svetla, ali koja i ne otkriva previše, tako da ćemo morati da se strpimo do samog sajma ukoliko neko slučajno ne dođe do fotografija.

Ono što je, uz prednji kraj u tami, Mercedes dozvolio da se vidi jeste i jedna fotografija enterijera u kojoj se vidi da to, ipak, nije samo kopiranje modela E i S klase. Ovo što je prikazano deluje dosta agresivno, mada se radi samo o teaser fotografijama. Čekamo premijeru.

Ono što će uz sam izgled automobila biti najzanimljivije je izbor motora koji je ovaj put malo širi nego ranije, pa ga čine 3 benzinca i 3 dizela. Najslabiji benzinac je četvorocilindrični motor sa 300 konja, malo jači šestocilindrični raspolagaće sa 367, dok će na vrhu ponude biti AMG verzija sa 435 konja.

Nesumnjivo je da će rivali iz segmenta dobiti opasnu konkurenciju, a u nižem segmentu, popularni hečbek, očekuje se nova A klasa. Mercedes je bio velikodušan i ovaj put, pa je na internet turneju poslao neke slike enterijera nove A klase.

Iz ovoga se da zaključiti da je Mercedes rešen da zavede red u ovaj segment i pozicionira se kao lider. Materijali i sama izrada deluju kao da su iz daleko kvalitetnijih modela. Glavni adut nove A klase biće twin-screen instrumentacija. Po uzoru na E i S klasu dobiće dva ekrana za prikaz informacija i multimedija. Osnovni paket imaće dva ekrana dijagonale od po 7 inča, srednji paket se očekuje sa jednim ekranom od oko 7 i drugim od oko 10 inča, dok se u najvišem paketu očekuju dimenzije od oko 10 inča za oba ekrana.

Ovo naravno, kako kažu iz Mercedesa nije jedini adut, pošto će biti uvršteno još dosta naprednih elemenata, ali to ćemo tek saznati kao i u kojim će paketima šta moći da se nađe. A klasa neće biti predstavljena kad i CLS tako da na nju moramo čekati malo duže, odnosno do Salona automobila u Ženevi ili da prevedemo na srpski, do marta meseca.

Text/ Photo: S. Ćosić / web izvori

Slični tekstovi

Komentari