Menu

MercedesBenz CLS 2019 – Labud ili ružno pače?

MercedesBenz CLS 2019 – Labud ili ružno pače?

Nedavno smo objavili članak u kojem smo najavili da je Mercedes rešio da renovira svoju gamu, a prvi na meti su CLS i A klasa. Render slike enterijera i jedna prednjeg dela gde je akcenat bio na LED svetlima su obećavale. Kažemo da su obećavale, jer su izašle u javnost pre same prezentacije i nećemo da lažemo da su nas oduševile.

Lični ukusi su svojstveni za pojedinca, ali ovde se po nekim (na prvi pogled) procenama većini ljudi koji nas okružuju, novi CLS nije svideo. Naravno da ovo nije konačno i da Mercedes verovatno nije otkrio sve svoje adute u par slika, ali jedna od verzija karoserije će sigurno ovako izgledati.

Veći CLA, kako ovaj model deluje ima dizajn koji treba da ga približi top modelu iz Mercedesa- AMG GT modelu. Međutim, dizajnerske odluke čas deluje zanimljivo, čas kao potpuni promašaj.
U suštini primetna je bočna linija koja na prvu deluje kao da se Mercedes vraća svojim korenima, odnosno prvoj generaciji koja je bila pokretač cele ove priče sa kupeima sa četvora vrata, a na drugu kao da je u pitanju CLA koji je daleko jeftiniji, manji i namenjen mlađoj populaciji. Automobil koji je započeo novi pravac u auto industriji zaslužio je bolji spoljašnji izgled.

 

 

 

 

 

 

Unutrašnjost deluje sasvim pristojno, mada je to već donekle prikazano na modelima E i S klase. Poređenja radi, prethodna generacija u restilizovanoj verziji je po nama najlepši CLS koji postoji. Mi nećemo više da kudimo, a vi slobodno izrazite svoje mišljenje.

Ono što je sigurno pozitivno su novi motori:

  •  350d 4Matic ( 286 konja, 600Nm, potrošnja 5.6l)
  • 400d 4Matic ( 340 konja, 700Nm, potrošnja 6.0l)
  • 450d 4Matic ( 389 konja, 700Nm, potrošnja 7.5l)

Sačekaćemo zvanično predstavljanje pa ćemo tad detaljnije pisati o ovom modelu. Ipak očekujemo dosta više od ovog automobila.

 

Text/ Photo: S. Ćosić / netcarshow

Slični tekstovi

Komentari