Menu

Koliko će koštati Alfa Romeo Stelvio QV?

Koliko će koštati Alfa Romeo Stelvio QV?

Koliko treba da košta SUV sa najbržim vremenom na Nirburgringu? Alfa Romeo kaže – 65.000 evra. To je cifra koju su predstavnici Alfe odredili za buduću prodaju, s tim što se radi o preporučenoj ceni za dilere, tako da, postoji mogućnost da će ta cifra imati svoje varijacije. Tako će ovaj model postati najskuplji u ponudi Alfa Romea. 


Ali kako stoje stvari sa konkurencijom? Zapravo, u ovom trenutku Stelvio i nema mnogo konkurenata, budući da BMW X3M i Jaguar F-Pace SVR još nisu izašli na tržište.
Jedini pravi konkurenti Stelvio QV u ovom trenutku bi bili Porsche Macan Turbo i Mercedes-AMG GLC63. Cena Macana kreće od 62.000 evra, ali to je samo za bazni model Macana. Porsche Macan Turbo Performance verzija sa 440 konja košta oko 70.000 evra i opet je 63 konja slabija od Alfe.
Mercedes još uvek nije objavio zvanični cenovnik za AMG GLC63, ali predviđanja su da će cena za verziju od 469 konja počinjati od 55.000 evra, dok bi GLC63 S Coupe mogao da košta od 65.000 evra.

Ostaje nam još da sačekamo da se Alfa Romeo Stelvio QV pojavi i zvanično u prodaji kako bi utvrdili da li se zaista radi o dobrom odnosu uloženog i dobijenog.

Text/ Photo: I. Jankovski/ roadandtrack.com

Slični tekstovi

Komentari