Menu

Jaguar sprema novi model

Jaguar sprema novi model

Jaguar kuje planove o proširenju svoje postavke modela, a naredni model bi mogao biti, logično – SUV.
Kako javlja Autocar, britanski proizvođač radi na modelu J-Pace kako bi parirao Poršeovom Cayenne-u i Maseratijevom Levante-u u klasi luksuznih SUV-a srednjih dimenzija.

Najnoviji SUV, koji bi možda mogao dobiti i treći red sedišta, je najavljen za 2021.godinu, a platformu će deliti sa modelima Range Rover i Range Rover Sport bratske kompanije Land Rover. Jaguar bi s druge strane mogao biti više baziran za asfaltnu upotrebu nasuprot Land Roverovim modelima koji su više okrenuti ka of-roud performansama.

Takođe, tu je i neizbežna elektrifikacija s obzirom na to da je Jaguar Land Rover rešio da postane isključivo električni pogonjen brend do 2020.godine. Očekujemo plug-in hibridnu opciju, dok bi ostatak ponude motora mogao biti neka blago-hibridna opcija tehnologije.

Ne tako davno, ideja o SUV Jaguaru je zvučala sasvim apsurdno. Danas, F-Pace je najprodavaniji model ovog brenda nadmašivši sedane XE i XF sa više nego duplo većim ciframa po prodaji. Stoga ne čudi što su pokrenuta još dva modela, E-Pace i I-Pace za koje se očekuje još i bolja prodaja od F-Pace – a.

Tekst/Foto: motorauthority/Jankovski Photography

Slični tekstovi

Komentari