Menu

Ferrari 488 Pista 2018

Ferrari 488 Pista 2018

Dugo se čekalo na ovaj model, ali sve špekulacije su išle ka već poznatim imenima GTO ili Speciale, kad ono Pista. Možda stvarno jeste avion, pa je ovaj naziv idealan?! Još jedna špekulacija je bila da će biti predstavljen na sajmu automobila u Ženevi, ali izgleda da u Ferrariju nisu hteli da čekaju, a pored svih modela možda i ne bi bilo propraćeno kao sada. Model je predstavljen još pre oko mesec dana, ali je prezentacija bila zatvorenog tipa za određen krug ljudi.

Prateći kako je to Mercedes uradio sa svojim novim modelima (G klasa, CLS, A klasa) iz Ferrarija su “puštene” prve zvanične fotografije ovog modela. Izgleda brutalno, a ako se pokaže kao i prethodni performantiji modeli svojih “donora” biće to pravi bum u auto svetu.

Pošto zvanično nije predstavljen javnosti, možemo samo nagađati o njegovim performansama, a ono što se priča po čaršiji jeste da je ovo hardkor tjunirana verzija 488 GTB te da ima najsnažniji v8 motor (navodno 711 konja) iz Ferrarija i da će biti odličan naslednik prethodniku 458 Speciale-u.

Uživajte u slikama.

Text/ Photo: S. Ćosić / Internet izvori

Slični tekstovi

Komentari