Menu

Equus Throwback – The New King of Stovepipes

Equus Throwback – The New King of Stovepipes

Equus je mlada američka kompanija koja ručno proizvodi ograničene serije luksuznih automobila. Prethodni model po imenu Bass 770 i bio je klasični muscle-car, inspirisan muscle automobilima iz ’60-ih i ’70-ih godina prošlog veka i prošao je veoma zapaženo i sa pozitivnim komentarima. Međutim, sada je tu novi model po imenu Throwback.

U pitanju je supercar za koji je kao osnova poslužila Chevrolet Corvette C7, ali je motor pojačan na 1000 konjskih snaga i 1114Nm. Ima ubrzanje od 0-100 za 2.5 sekunde i maksimalnu brzinu od preko 350km/h! Koliko su impresivne specifikacije motora, toliko je impresivan i dizajn.

Proporcije su ostale slične kao kod C7, međutim, Equus tvrdi da Throwback nije samo Corvette sa body-kitom. Dizajn je veoma unikatan sa dve centralno postavljene maglenke a zadnje štopaljke podsećaju na C3 generaciju Corvette. Takođe, vredi napomenuti masivne trostruke izduvne cevi, ali verovatno ste ih već primetili.

Enterijer je ostao u bazičnom C7 obliku, ali je dodatno restilizovan i nadograđen vrhunskim materijalima. Za sada je nepoznato kakav će pogon Throwback posedovati, ali zato jeste da cena počinje od 130 000$ za osnovni model.

Equus će proizvesti seriju od samo 25 primeraka i napominju da su mogućnosti personalizacije opreme beskrajne za kupce.

Tekst/Foto: I.Jankovski/Internet izvori

Slični tekstovi

Komentari