Menu

Cupra Ibiza Concept – Prve fotografije

Cupra Ibiza Concept – Prve fotografije

Prošlog meseca Seat je obavestio javnost da Cupra postaje samostalan brend. Mnogi proizvođači se u poslednje vreme odlučuju na takav potez isključivo iz marketinških razloga, a sada je i Seat rešio da proba isto. 


Danas imamo prilike da vidimo kako će izgledati prvi model, a u pitanju je Cupra Ibiza. U Seatu kažu da je automobil još uvek koncept, ali sudeći po fotografijama, deluje kao da je spreman za proizvodnju.

Kao što već možete pretpostaviti, ovo bi trebalo da bude sportska varijanta pete generacije Seat Ibize koja se pojavila prošle godine. Seat logo je zamenjen logom Cupre, felne od 18 coli, tu je gril dijamantskog oblika, prepoznatljiv zadnji spojler, kao i dupli izduvi sa difuzorima. Ono što se još može primetiti na eksterijeru su ukrasi od ugljeničnih vlakana u cilju poboljšanja izgleda.


Kada je u pitanju enterijer, Cupra je koristila vrhunske materijale poput alkantare i kože. Najvažnija izmena u odnosu na Seatovu verziju Ibize jeste ekran iza volana koji je zamenio analogne kazaljke. Pretpostavimo da je u pitanju varijanta od 10.5 inča, pozajmljena iz VW Pola šeste generacije.

Prema informacijama španskih medija, ovaj koncept pod haubom ima motor iz VW Pola GTI, 2.0 TSI sa 200 konjskih snaga i 320Nm, a tu je i naravno šesto-brzinski DSG menjač.

Zvanična promocija ovog koncepta je zakazana za 22. februar kada ćemo saznati još dodatnih informacija.

Text/ Photo: I. Jankovski / web

Slični tekstovi

Komentari