Menu

Bugatti na kolenima?! Agera RS ipak najbrža!

Bugatti na kolenima?! Agera RS ipak najbrža!

Kao što smo potajno i najavljivali prethodnih dana kada smo govorili o rekordu Bugatti-ja od 0 do 400, pa nazad do 0 km/h (a nije da nemamo insajdere u Koenigsegg-u) rekord Chirona je pao. Da, lepo ste pročitali, pao, oboren, kako vam lepše zvuči.

Koenigsegg Agera RS je postigla 277,9 MPH (447.2 km/h), ali ovo je prosečna brzina, što znači da je rezultat nastao računanjem dve najbrže vožnje. Najveća brzina koju je ostvarila je bila 284.55 MPH, ili 458 km/h, ali to je bilo u jednom smeru. U povratku deonicu je prešla brzinom od 271.2 MPH (436kmh) da bi dobili prosečnu brzinu od 277.9 MPH.

Ceo događaj se desio u Nevadi gde je zatvoreno 11 milja autoputa za ovaj poduhvat. Razlog je taj što je ovo izgleda jedina deonica puta koja je mogla da posluži za ovako nešto, pošto čelnici Kenigsegga nisu dobili ovalnu stazu za testiranje, koju je Bugatti imao na raspolaganju kada je postavio svoj rekord. Izgleda da im se ovo veoma isplatilo. Kakav rezultat je ostvaren, videli ste po ovim ogromnim brojkama, ali pravi sud se može doneti tek kada pogledate konkurenciju.

Primera radi, prosečna brzina Agere RS za ovih 11 milja u odlasku i povratku je 277,9 MPH,  dok je Bugatti Veyron Super Sport prešao ovu deonicu brzinom 12MPH nižom od Agere. Američka nada, Hennessey Venom, bio je sporiji od Agere RS za 7.51 MPH (270,49MPH).

Ova priča sa hyper automobilima se tek zakuvava, a kako će biti ubuduće, ostaje nam da čekamo i da se nadamo da će biti oboreni i ovi neverovatni rezultati.

Text/ Photo: S. Ćosić / web izvori

Slični tekstovi

Komentari