Menu

BMW X8 će biti još veći od sedmice?

BMW X8 će biti još veći od sedmice?

BMW je zakazao predstavljanje svog novog SUV modela X7 za ovu godinu. Koncept smo već imali prilike da vidimo i jasno je da treba da parira modelima kao što su Mercedes-Benz GLS ili Infiniti QX80.

Međutim, BMW razmatra da bi X8 mogao biti čak i veći kako bi popunio prostor između X7 i modela Cullinan, bratske kompanije Rolls-Royce.
Klaus Frojlih, član upravnog odbora BMW-a je prošle godine izjavio da postoji potencijal za takvu vrstu vozila, posebno u Kini. U tom trenutku, spekulisalo se da bi X8 mogao da isprati put kojim su išli X2, X4 ili X6 i da postane kupe verzija X7-ice.

Ipak, kako BMW Blog saznaje iz svojih izvora, do toga neće doći. Prioritet bi mogao biti povećanje prostora zadnjeg dela vozila što je vitalan faktor na kineskom tržištu gde se vlasnici ove klase automobila češće voze na zadnjem sedištu, kako bi bilo moguće instalirati sedišta poput viđenih u najbolje opremljenim verzijama serije 7. Mercedes planira sličnu strategiju za svoju Maybach verziju redizajniranog GLS-a, a i Land Rover je takođe pošao sličnim putem sa svojim modelom Range Rover SV Coupe prikazanim ovog meseca u Ženevi.

BMW je prošle godine objavio novu strategiju za svoje najskuplje modele. Svi modeli koji imaju oznaku jednaku ili veću od 7 će biti brendirani starom, crno-belom verzijom logoa sa punim nazivom kompanije – Bayerische Motoren Werke kako bi predstavljali omaž slavne istorije ove kompanije. X8 bi potencijalno mogao biti najskuplji model u ponudi.

Konačnu odluku možemo očekivati kasnije tokom ove godine.

Tekst/Foto: I.Jankovski/MotorAuthorithy

Slični tekstovi

Komentari