Menu

12 ludo dizajniranih automobila

12 ludo dizajniranih automobila

Nećemo preterivati i nazivati ove automobile ružnim, ali činjenica je da ne izgledaju normalno, što opet i nije tako loša stvar. Možda nemaju konvencionalno atraktivni dizajn, ali svakako izgledaju kul. Ova lista definitivno nije konačna, a vi je možete produžiti u komentarima.

Isuzu VehiCROSS

Kakvo ime, takva i pojava. Izgleda i zvuči više kao nekakav koncept nego serijski of-rouder sa troje vrata. Prednji kraj i čudni paneli ga ističu gde god se pojavi.

Toyota Previa

Na prvi pogled ne izgleda kao nešto posebno dok ne pogledate šta leži ispod. Naime, motor je postavljen na sredini šasije, ispod prednjih sedišta dok je snaga prenešena na zadnje točkove.

FIAT Multipla

Za mnoge – najružniji automobil svih vremena. Ni nakon 15 godina dizajn nije uspeo da nam “legne”. Međutim, praktičnost i funkcionalnost mu se ne mogu osporiti. Priča se da je jedan nas glumac poslužio kao inspiracija FIAT-ovim dizajnerima.

Alfa Romeo SZ

Alfa Romeo je napravio neke od najlepših automobila na svetu, ali isto tako su napravili i SZ. Svakako je drugačiji i nećete morati da brinete o tome da li ćete biti primećeni iako ga ne možemo nazvati prelepim. Interesantan je bolja reč.

Citroen SM

Za mnoge ljude ovaj Citroen izgleda fenomenalno. Nećemo ulaziti u raspravu o tome, čak bi se moglo reći da bi voleli da ga posedujemo. Ali takođe se nećemo pretvarati i da ga je dizajnirao neko ko je želeo da kopira ostale automobile. SM je prelep automobil na svoj način.

Edsel Corsair

Fordov pod-brand Edsel je otišao u istoriju kao jedan od najvećih promašaja. Da li se isto može reći i za ovaj dizajn? Teško je reći ali je svakako zanimljiv.

Ferrari Berlinetta Boxer

Ferrari je kroz svoju istoriju pravio zaista prelepe primerke, ali to ne znači da nisu imali svoje dizajnerske ispade. Iako je Berlinetta Boxer nešto drugačiji Ferrari i dalje je strašan automobil.

Lancia Fulvia Sport Zagato

Lancia Fulvia je pravi biser, posebno u kupe izdanju, ali ako tražite istu sa boljom aerodinamikom i manjom šansom da je izgubite na parkingu izaberite Zagatovu Fulvia Sport. Nije prelepa kao kupe, ali nam se dopada svakako.

Lotus Europa

Lotus Europa je bio jednostavan, lagan i vrhunski upravljiv automobil. Ali šta reći za ovakav dizajn?

Plymouth Valiant

Druga generacija Valianta je bila jako popularna, ali ako želite da se istaknete izgledom izaberite prvu.

Renault Alpine GTA

U vreme kada se pojavio mogli ste da kupite mnogo praktičniji Porsche 944. Ali zašto kupiti Porsche kada je Renault pravio konkurenta napravljenog od plastike i fiberglasa?!

Subaru SVX

Subaru je imao dosta čudno dizajniranih automobila, ali mi smo posebno mesto u našim srcima ostavili za SVX i njegov čuveni “prozor u prozoru” dizajn.

Tekst/Foto: roadandtrack

Slični tekstovi

Komentari