Menu

JJEDAN – Moto & Car Guy sa ulica Amerike

JJEDAN – Moto & Car Guy sa ulica Amerike

U moru motovlogera i car guy-sa kako domaćih tako i stranih kanala potrebno je pronaći one sa kvalitetnim sadržajem, korisnim, a opet i zanimljivim video materijalom i što je najbitnije, potrebno je naći nekoga ko će vas impresionirati svojom posvećenošću prema tome što radi!

Prošli put smo sa vama podelili priču o Jovanu Dašić koji je izveo fantastičan podvig i nešto što je pre svega za veliko poštovanje! A sada vam donosimo priču o još jednom čoveku koji je zaslužio mesto na našoj stranici! Priču o avanturisti prepunom života i pozitivne energije a pre svega jednom velikom PetrolHead-u u svakom smislu te reči! Moglo bi se reći da mu kroz krvotok dnevno proteče više benzina nego krvi! A ko je on? Kada sam pomenuo domaće i strane kanale to je bilo sa namerom! Zašto ne bismo ukombinovali to? On svoje vlogove i klipove snima u Americi! Da, da. Dobro ste čuli! Svetski a naš! „Ćao drugari, nadam se da ste mi srećni, zadovoljni, nasmejani i da radite nešto što volite“ je njegov pozdrav a mi vam predstavljamo upravo njega! Dame i gospodo, glavom i bradom – JJEDAN!

Pojavio se prvi put ne tako davno na YT sceni, pre manje od godinu dana, a publiku uspeva da privuče svojom velikom žrtvom! Ono što njegov kanal krasi od samog početka su vrhunski kvalitet, jako dobra montaža gde ćete uvek čuti neku zanimljivu pesmu, sadržaj koji je raznovrstan a voleo bih da naglasim i jako edukativan što će svima poslužiti, kako početnicima tako i onim starijim i iskusnijim ljudima u ovom svetu!

Na prvi pogled pomislili bi da se radi o nekom stranom jutjuberu dok snimke pratite preko malih ekrana jer se radnja odvija na drugom kontinentu pa vam sve drugačije izgleda. Tako vam se čini sve dok ne promrdate glavom malo i ponovo vidite naslov tog snimka, a zatim čujete i glas koji vam se obraća na našem jeziku! U svet vlogera ulazi jer smatra da nema dovoljno edukativnog materijala na našem jeziku na temu „kako ući u svet motora“, a to se kasnije širi i kanal počinje da poprima sve veći broj pratilaca.
Prvi video snimak objavljuje 14.05.2017. godine, a na samom početku priča se o odabiru motora jer je i sam imao situaciju da na isti sedne kao apsolutni početnik! Takođe nam otkriva da je prvi put počeo davno da snima, kameru je dobio od žene na poklon kada je kupio motor 2014. godine ali sve do sredine prošle godine se ne pojavljuje na YT sceni.

Snimci su se ređali jedan za drugim iz dana u dan. Od toga kako održavati motor, odraditi mu servis pa sve do garage tour-a gde vidimo da se ovde neće sve svoditi na motore. Pored Yamahe FZ8 (2013) koju je kupio novu i odradio joj neke modifikacije kako bi bila po njegovom ukusu poseduje i Ford Edge(2014). Ford skriva V6 motor sa zapreminom od čak 3.500 kubika, koji proizvodi 275Hp + čip u salonu gde on izlazi na nekih 300Hp. Uz sve to da napomenem da je ovo porodični automobil. A privatni? E tu smo vas čekali! Njegov automobil je Audi A6 3.0 V6 sa 310Hp fabrički, takođe je pretrpeo određene modifikacije kao što su remap, manja remenica, promenjen usis i piggyback. Većina novca koju je uložio u automobil nalazi se ispod same haube dok spoljašnji izgled totalno stealth. Audi je odabrao iz razloga jer po njemu ima najlepši enterijer od svih konkurenata.

Kada sam rekao da je njegov sadržaj edukativan, pored toga svega ovoga što smo do sada pomenuli možete dobiti i odgovore na pitanja poput „Kako otići u Ameriku?“, „Život u Americi?“. Zatim su usledili mnogi testovi automobila počevši od Forda F150 Ecoboost, Jeep grand cherokee limited, Cadillac XTS 3.6 V6 2018, Audi A4 B9, BMW X4 2018, BMW 430i Cabrio xDrive 2018, Tesla model X P100D, zatim vožnje iz M2, M4, M6, X6M, M550i, 340i, 650i, 750i na stazi. Morate priznati da su ovi testovi samo po naslovu već zanimljivi! Šta drugo da vam kažemo sem da posetite njegov kanal i sve to vidite svojim očima!

Da život nikada nije bio lak videćemo i na njegovom primeru. Život će vam uvek zadati udarac da vidi koliko ste jaki, oboriće vas na dno. a samo najjači i najuporniji će nastaviti dalje! Nakon svega dva meseca snimanja dešava mu se peh i sva oprema koju koristi za snimanje, editovanje kao i propratni delovi su mu ukradeni! JJedan nam pokazuje da predaje nema i da se borba nastavlja! U životu su se dešavale mnogo gore stvari pa smo ih prebrodili, podnosimo udarac i uzdignutom glavom koračamo u bolje sutra!

U međuvremenu se seli na Floridu te kroz njegovu kameru možete videti kako izgledaju Majami i Čikago! Aktuelne teme obrađuje u rekordnom roku pa ste lično iz Amerike od njega mogli čuti sve o uraganu Irma ili mišljenja o novoj A6 koji upoređuje sa prethodnim verzijama! Od nas jedna velika pohvala!

Za Vas smo rešili da stupimo u kontakt sa J1 gde smo mu postavili par pitanja koja mu se češto postavljaju a pokušaćemo što detaljnije da vam prenesemo dijalog!

 • Da li želiš reći čitaocima nešto više o svom identitetu ili bi voleo ostati anoniman? Odakle dobijaš najveću podršku?
 • Po statistici nekoj 40% pratilaca je iz Srbije, 30% iz Bosne, a ostatak je rasprostranjen na ostale države. O svom identitetu nemam šta da krijem ali razlog zbog koga to ne pominjem je i više nego jasan. Jednostavno ne želim slavu! Nadam se da me razumete. Volim da se družim, stičem poznanstva i sklapam prijateljstva!
 • Razjasnili smo odakle ideja za snimanje ali zašto baš na našem jeziku kada bi Engleski doneo mnogo veći publicitet?
 • Sa snimanjem sam počeo kada sam kupio motor. GoPro sam dobio na poklon od žene. Snimam od 2014. godine ali nisam objavljivao snimke. Opet pominjem da mi cilj nije nikakva slava! Jednostavno želim da stičem prijatelji, upoznajem ljude a već sam upoznao more njih!
 • Pominjao si u jednom snimku dolazak iz Amerike. Da li te fanovi mogu naći negde?
 • Da. Planiram da javljam putem instagrama gde sam, naravno u skladu sa svojim obavezama. Sa svakimko bude izrazio želju ću sesti, popričat, popiti kafu. Samo bih voleo jednu stvar da me ispoštuju svi.. Ne bih voleo da me fotografišu. Voleo bih da poštuju moju privatnost a smatram da to nije problem s’ obzirom da ću odvojiti svoje vreme kako bih se našao sa nekim.
 • Imaš l ineke planove za budućnost? Šta možemo očekivati?
  Baš sam na poslednjem lajvu komentarisao put za Evropu. To bi se moglo razmatrati kao jedan projekat koji će me koštati svakako i finansijski a i vremenski. Posle toga će biti još projekata ali o tom potom. Forsiram automobil da zamenim ali planovi su jedno a mogućnosti drugo. Finansijski mi je lakše zameniti motor ali.. Ako želiš da nasmeješ Boga pravi planove kako ja to obično kažem.
 • Reci nam nešto o slici koju si nedavno izbacio? Slika sa 4 vufera, da li si nekada bio na Tuning&Styling?
 • Oooo da! Aktivno sam se takmičio u DB Drag-u duži vremenski period. Drugarski smo se takmičili, znate kako to ide. Neko ima pojačalo, neko vufer. A slobodno mogu reći da sam život proveo po street race-u.
 • Odakle ime J1?
 • Pa vidite, najteži deo uvek je smišljanje imena kanala. To je samo J kao Džej po Americkom i Jedan. Prosto nema neke logike ali vremenom se upamti i postane zvučnije. Možda i ima neko skriveno značenje a možda i ne, o tome ćemo nekom drugom prilikom!
 • Pominjao si zamenu automobila? Koji ti je bio prvi automobil a koji bi sada voleo da poseduješ?
 • Razmišljao sam o tome. Ali znate kako to ide kada ste oženjeni. Bez obzira koliko god da vas žena voli opet morate u nekoj meri i sa njom da se konsultujete. Iskren da vam budem više volim automobil od motora, ne znam da li se to primeti. Prvi auto koji sam vozio kada sam napunio 18 godina bio je Golf kec, 1.6 dizel, klasična balkanska priča! A šta bih sada voleo? Jako teško pitanje.. Previše je kandidata ali nekako Porše 911 mi predstavlja cilj trenutno jer se može reći da su ovde pristupačni.
 • Da li bi nam rekao nešto o svom odlasku u Ameriku?
 • Otišao sam 2013. godine. Standard reklo bi se, stanje dole kao i dan danas. Živeo sam sasvim normalnoali ideje koje sam imao su dole izgledale previše futurističke. Shvatio sam da mi tu nije mesto. Dolazak je bio mnogo težak i pored pameti potrebno vam je mnogo sreće! Nikome ne cvetaju ruže koliko god se to činilo tako. Nije ni ovde tako lako kao što se čini, morate dobro da se pomučite.
 • Na kanalu si čak uveo i giveaway?
 • Vidite, meni je sve ovo hobi. Ja volim naše ljude, znam kakvo je stanje tu. Pokušavam na bilo kakav način nekoga da usrećim bez obzira što to mene košta. Sećam se sebe. Jedva sam čekao da dobijem nešto za automobil i radovao se tome. Toliko sam se radovao čak i pored toga što taj deo ne bi odgovarao mom automobilu! Narukvice mene koštaju jako malo ali poštarina izađe 20x više od njih. U neku ruku možemo reći da mi to stvara trošak ali kao što rekoh, želim nekoga da usrećim!

Mislim da je svaka reč nakon ovoga suvišna! Za sada ćemo ovde završiti sa tekstom ali nadamo se da će nam sudbina ukrstiti puteve i da ćemo se naći u Beogradu pa uz kafu nastaviti priču i sklopiti deliće slagalice koji nedostaju! U međuvremenu saznajem da i ostatak ekipe planira nešto u tom pogledu! Veliko hvala J1 za izdvojeno vreme i celokupnu priču! Nadam se da se vidimo za koji mesec! A do tada drugari, kao što bi on rekao BUDITE MI SREĆNI, NASMEJANI, ZADOVOLJNI I RADITE NEŠTO ŠTO VOLITE! Veliki pozdrav!

Posetite njegov kanal – www.youtube.com/jjedan

Tekst/ Foto: N. Marković / JJedan

Slični tekstovi

Komentari