Menu

Igor Tokić & Sticker Planeta – kraljevstvo nalepnica i stikera Srbije

Igor Tokić & Sticker Planeta – kraljevstvo nalepnica i stikera Srbije

Znate kako kaže naš narod: devojka bez sisa k’o selo bez crkve. Tako i Subaru bez nalepnica. Kada sam ga kupio, sve mi je bilo je super osim jedne stvari – nije imao one nalepnice po kojima je prepoznatljiv i koje mu daju onu neophodnu dozu reli prepoznatljivosti.

Šta drugo uraditi u takvom slučaju nego brže bolje rešiti „problem“ i izlepiti automobil. Jedino pitanje koje se postavljalo bilo je: koga angažovati za tu akciju? Znam da ova problematika nije nivo evropskog pitanja i da ima mnogo onih koji to rade, ali ja nekako volim da kad odvojim to malo slobodnog vremena za takve aktivnosti, one moraju biti urađene besprekorno dobro, jer nema tih para koje mogu kompenzovati nivo nerviranja kada se posao ponovo radi, a sve ono prethodno baci u vodu.

Elem, odmah posle kupovine doneo sam odluku da izlepim auto, a pre toga da sprovedem „anketu“ među poznanicima u fazonu koga preporučujete za brending Subarua. Od deset ispitanika, svih deset je odgovorilo: Igor Tokić odnosno Sticker Planeta. Ne mogu da kažem da mi dotični nije bio poznat od ranije i da nisam bio upoznat sa njegovim radovima (veliki respekt za RedBull Hondu i Al Italia Yugo) al da će nivo preporuke za Tokaru, kako ga još zovu, biti 10/10, to iskreno nisam očekivao.

Kontaktirao sam ga preko fejsa i za 5 minuta dogovorismo vreme i mesto. Ono što me je na prvi pogled iznenadilo, bilo je to što je Tokara mobilna varijanta firme – što znači da nisi u obavezi da kod njega odvezeš auto, već ako imaš svoju avliju ili garažu, daš mu adresu i eto njega u dogovoreno vreme.

Na dogovoreno mesto došao je tačno u minut. S obzirom da nisam imao pojma koliko će akcija da traje, odvojio sam tri sata vremena za njega. Računam biće dovoljno. I bi dovoljno, čak i više nego što je trebalo. Mislim da je 45 minuta trajala cela akcija. Dok sam popio kafu, izlistao dnevne novine, popušio par pljuga, evo ga Tokara zove, kaže dođi da vidiš dal ti se sviđa.

Prvo sam pomislio da me zeza da je sve gotovo tako brzo. Kad ono stvarno gotovo. Gledam u auto oduševljen kao malo dete, al’ ko velim ajd malo da se pravim pametan, pa da ne pokazujem odma’ izlive oduševljenja. Otvorim na google-u stranicu Subaru, krenem da gledam slike sa neta, pa kao poredim sa svojim autom. Svaka nalepnica na svom mestu. Svaki deo nalepnice počinje tamo gde treba, svaki deo se završava tamo gde treba. Onda krenem da tražim grešku i ne mogu da je nađem. Na kraju stanem i pitam: Pa kako jbt??? Kako si ga brate upicanio u milimetar? Nit mašine, nit lenjira, nit’ lasera, nit’ ultrazvuka, nit’ ostalih čuda svemogućih… Kako bre čoveče? On gleda i smeje se. Rek’o Tokara ti si kralj. Nema dalje.

Da ne bi ovde bio kraj teksta, evo još par informacija o Sticker Planeti koje sam naknadno saznao:

  • Sticker Planeta sa radom počela 2011 radeći sitne nalepnice, da bi kako je vreme odmicalo, a posao se širio, sada pokrila sve vrste štampe
  • Ukupno do sada izbrendirano preko 150 automobila.
  • Broj radova reklamnih, komercijalnih i dostavnih vozila daleko veći od gore pomenute brojke.
  • Tokara po profesiji grafički dizajner.

To je to. Nema dalje. Tokara one and only.

Tekst: Z. Glavaški Photo: I. Tokić

Slični tekstovi

Komentari