Menu

Tuning & Styling LoWheel – Loznica 15.04.18

Tuning & Styling LoWheel – Loznica 15.04.18

Stigla nam je još jedna Tuning&Styling sezona. Sezona u kojoj ćemo nadam se videti mnoštvo novih automobila i novih takmičara jer bi postalo jako monotono na svakom skupu gledati jedne te iste automobile. Nadamo se da će mlađe generacije prepoznati ovaj sport ili hobi kako ga neki nazivaju i pridružiti nam se!

Kao i svaku sezonu i ovu je potrebno otvoriti kako dolikuje a ta čast ove godine pripala je A.M.K LoWheels iz Loznice. LoWheels-u je ovo treći skup koji organizuju a nadamo se da će ih biti još mnogo!

Put Loznice krećem drage volje, rodni grad kao da me zove k’ sebi pa put od svega 40 kilometara prelazim u kratkom vremenskom intervalu, odnosno onolikom koliki je to ograničenje dozvoljavalo a taj dan na njihovoj teritoriji srećem čak 3 radara pa Vam garantujem da su galsine tačne! Gore policije od njihove teško da ima! Lokacija već uveliko poznata, vašarište u Klupcima. Do samog mesta održavanja skupa nije bilo problematično doći, postojao je jedan pružni prelaz koji je verovatno stvarao probleme lowriderima ali su takođe postojali i alternativni pravci.

Po dolasku vrlo prijatan i srdačan doček domaćina. Svi vedri i nasmejani kako na ulazu tako i na parkingu, voditelj na bini koji je otpozdravljao svaki nadolazeći automobil i slično! Takođe dobijam i poklon majicu i ovim putem želim da im se zahvalim na tome! Do 13h skoro ceo parking biva ispunjen a broj automobila impresivan! Kada uzmemo u obzir da je ovo prvo zvanično okupljanje ove sezone, da se vreme muljalo iz časa u čas ovo je bilo i više nego odlično!

Usledile su discipline poput Slaloma, Burnouta, navlačenja konopcem, DB auspuha a organizator se za razliku od ostalih skupova odlučio da pehare podeli na malo druačiji način. Takmičenja po klasama u sajlingu nije bilo, dodeljeno je dvadesetak pehara ukupno, top 10 automobila, slalom, burnout, db i pehari koji su podeljeni između članova kluba za najvrednije, najbolje u slalomu sa automobilom kluba pa čak i za najluđeg člana koji je sasvim opravdano pripao voditelju koji nam je stavljao osmeh na lica tokom celog dana. Većih incidenata nije bilo a jedan jedini peh koji se desio je kada je Jugić iz ekipe Redline Motorsport izleteo sa staze i udario u stub od rasvete. Sve pohvale za njih jer je nakon par sati rada popravljen. Zakačen je za drvo i vuklo se kako bi limarija bila ispravljena, vodena pumpa je stavljena nova, manžetna na poluosovini takođe a onda je vraćen na stazu! I ono što je najbitnije, na točkovima se vratio u Obrenovac!

Na ovom skupu se pokazalo ko dolazi zbog druženja a ko bi došao zbog pehara. Većina klubova se odazvala ali neki od uticajnijih sa naše scene baš i nisu ali ne želimo ovim putem da ih imenujemo, neka se sami pronađu! Ova ekipa zaslužila je pre svega jedno veliko poštovanje na našoj sceni a odazivaju se na skoro svakoj manifestaciji ovog karaktera, naravno kome koliko vreme dozvoli jer pored ovoga svi oni imaju i privatne živote!

Jedina stvar koja je meni lično zasmetala bio je mali prostor ispred bine. Pogodilo se da stignem baš u tom momentu i budem parkiran tamo. Tri udarna automobila ispred bine su bila opkoljena publikom, sedeli su po njima pa se jedan čak i isparkirao sa tog mesta. Meni je to zasmetalo jer mi je kompletan auto presvučen u foliju a po njemu su bukvalno skakali, gulili ga dumićima sa farmerki, svako je morao da pipne a čak su i cigare gasili od foliju i noktima je zadizali odlepljujući je da se uvere šta je to. Kada sam lepo zamolio osobu da siđe sa haube malo je falilo da dobijem pesnicu pa odlučujem da će automobil biti ograđen na sledećem skupu. Mislim da niko ne bi voleo da dođe u takvu situaciju ali ceo dan sam morao da obilazi automobil zbog takvih osoba. Ne krivim organizatore za ovo ali apelujem da se u narednom periodu ne parkiraju automobili oko bine gde se održava DB auspuha. Više bi se prostora napravilo što bi bilo najbitnije!

Generalni utisak sa skupa je odličan. Radilo se tokom ove zime pa smo mogli videti neke automobile koje do sada nismo viđali i steći nove prijatelje samim tim! Nadamo se da će ostali skupovi biti bar približni ovom a nečemu boljem se uvek radujemo! Lozničani su svima ostalima dali odličan domaći zadatak a videćemo ko će biti dosledan da ga ispuni! Drugari još jedno VELIKO HVALA za sve. Nadamo se da ćemo se videti kako na ostalim eventima tako i na vašem terenu naredne godine! A do tada, ljubi brat!

I šta da vam kažemo drugari. Još jedan skup je iza nas a sledi nam još mnoštvo njih! Ono što mi se nikako ne dopada je da već sada vidimo mnoga poklapanja datuma. Sledeći vikend imamo skup u organizaciji Fast Crew Gentlemans-a u Paraćinu a takođe i Taxi Bar – Gradiška.. Onda nam 13.05. dolazi takođe poklapanje Independenta – Zemun i Tuzle.. Kao i prošle godine Šabac i trke na Mišeluku se opet poklapaju. Jaoj organizatori šta nam raditee! Sedite i dogovorite se oko datuma molimo vas u ime svih ljubitelja ovog auto-moto sporta! Ovog puta ne smemo da obećamo gde ćemo sledeći put biti i odakle donosimo kratak izveštaj, ali nas očekujte jako brzo, stay tuned!

Evo i video snimka sa skupa:

https://www.youtube.com/watch?v=as52AlMC4yk&feature=youtu.be

 

Tekst/ Foto/ Video: N. Marković

Slični tekstovi

Komentari