Menu

Tuning Show Vranje (by Major Team) – jer u Vranje nema laganje

Tuning Show Vranje (by Major Team) – jer u Vranje nema laganje

Volite dobra druženja, putovanja, automobile i sve ono što skupove naše tuning-stayling scene čini tako zanimljivim kakvi jesu? Ako je odgovor na ovo pitanje bio da, pokajaćete se što niste bili u Vranju na skupu Major tima.

Ja sam u Vranje išla sa svojim drugarima iz AMK Speed Style Crew-a i Stefanom Miljanovićem i velikim plišanim medom (meda je punopravan član) iz SpeedHunt-ersa. Polazak iz Novog Sada bio je dogovoren u 5 ujutru i verujte mi da je bio pun pogodak jer smo izbegli vožnju po najvećem suncu. Sad vi razmišljate otprilike ovako: ” Krenuli u 5 ujutru, treba voziti 470 km do Vranja, ovi su ludi “, verujte mi na reč, sve je vredno svakog kilometra i svakog minuta kada znate da putujete sa dragim ljudima, na skup na kome ćete videti drage ljude, upoznati neke nove, doživeti nešto novo, imati novu uspomenu. A upravo to se desi na svakom skupu, upravo to se desilo i u Vranju.

Uz par pauza, stigli smo u Vranje oko 12 sati i imali smo vremena da se odmorimo, popijemo kafu, pojedemo nešto kršteno i sačekamo početak onoga zbog čega smo došli. Moram odmah na početku posebno da se zahvalim Kristini Mitić iz Major tima koja nam je poželela dobrodošlicu i objasnila nam svaki detalj, a pre svega kako da se snađemo u Vranju. Tim povodom – hvala ti Kiko, sestro po Japancima. Nakon što smo sve obajvili, oprali i uglancali automobile krećemo na skup i pred ulazak na sam parking na kom se skup održavao vidimo Hondu EP sa ulubljenim suvozačevim vratima. Iskreno se nadam da dečko čija je honda nije previše razočaran spletom okolnosti i da će onako prelepog EP-a vratiti u stanje u kom je bio i opet ga izlagati na nekom skupu.

Na samom skupu, na moje iznenađenje, ugledala sam veoma dobro poznato lice, jednog od najboljih voditelja auto manifestacija u Srbiji, glavom i bradom (bukvalno) Aleksandra Velikog. Aleksandar je svojim šalama i šarmom uspeo i ovaj skup da podigne na mnogo viši nivo, što je i normalno jer on svoj posao radi odlično.

A sad malo o samom skupu: bilo je preko 60 izlagača, s tim što dva kluba moram posebno da spomenem: BMW klub iz Grdelice i Extreme Power City iz Skoplja, dva kluba sa prelepim primercima automobila i najviše izlagača na ovom skupu.

Dok sam se ja kupala na bazenu (ne, nisu odvratni kako svi pričaju) masa ljudi je svoje ljubimce spremala za ocenjivanje. Da nam svima ne bi bilo dosadno Major tim se potrudio da nam pripremi zanimljivosti tipa drift i sexy car wash-a, ali na ovom skupu humorističkog tipa.

Elem, automobil su prali Duško Marjanović, Darko Ivković Ivandekić, Miloš Kostić Kole Karbon i Marko Braja Brajović, a taj šou ste trebali da vidite! Mislim da nam je svima sem njih trojice žao što niste, jer atmosfera je bila level “boli me stomak i obrazi od smejanja, dosta više”. Nakon njihovog malog performansa tu je bio i Gile iz Independenta sa njegovim super moćima najglasnije muzike iz automobila i mini dimovima. Ne pitajte me kako to izvodi, jer na svakom skupu neka njegova magija bude prikazana.

Uz još par iznenađenja kluba za njihove članove, torti i čestitki za rođendan, crvenih klompi i navijanja publike da budu obuvene, došli smo do dela kada zviždanjem i urlanjem biramo najlepši auto na skupu. Po meni, svaki od tih automobila je bio vredan takve nagrade. Posle dosta šala, smeha, dešavanja i iznenadjenja došli smo do proglašenja pobednika u svakoj klasi koja je najavljena da će biti, a nakon preuzimanja pehara i čestitanja, zvanično smo zatvorili skup i svi pohitali na žurku na bazenu. Sa gomilom besplatnog piva, kupanjem u bazenu, odličnim provodom na samom skupu i još većim osmehom na licu reći ću da sve ono što se desi u Vranju, ostaje u Vranju (sem ako nema mene da vam otkrijem male tajne).

Sledeće godine kada vidite poziv za skup Major tima, ne oklevajte, uzmite slobodne dane na poslu, recite ženi i deci da ih vodite na mini putovanje po Srbiji i dođite da zajedno stvaramo nove uspomene, a do tada čitajte naše tekstove i uživajte uz kafu u onome što smo mi doživeli.

Tekst: Z.Lasica

Photo: Miloš VRsix

Slični tekstovi

Komentari