Menu

Skupovi: 8-mi Skup BMW FAN CLUB – Bela Crkva 25.Jun

Skupovi: 8-mi Skup BMW FAN CLUB – Bela Crkva 25.Jun

Još jedan u nizu skupova vozila iz Nemačke kuhinje održao se i ove nedelje na obali Belocrkvanskih jezera u organizaciji BMW FAN TEAM i WOLFRACE Team-a.

U ranim jutarnjim časovima otpočelo je mučenje za mene, jer sam pozata kao osoba sklona kašnjenju i teškom ustajanju. Ni manje ni više nego u 6 ujutru. Pobogu ljudi pa gde ća vam duša, mora li se tako rano krenuti za Belu Crkva??? Pa nije BC na kraj sveta, aman! Pri tome, ne znajući uopšte kog tipa je skup krenula sam na nagovor mog kolege Šomija, u literaturi poznatijeg kao Miloš VRsix. Skontala sam da je nešto tipa druženje bemveista, pa sve mislim nešto kao ono petkom iza Intera samo ovaj put na drugoj lokaciji.

Okupljanje poznatih faca za polazak u Belu Crkvu dogovoren je na benzijskoj stanici na Pančevačkom putu gde nas sačekuju: Gane sa crvenom sedmicom i njegovim vernim pratiocem Bartolli-jem, Nikola Nikolić sa njegovim prelepim sivim E36, Čupa drifter sa plavim M3, zatim Aleksa Kacimbas iz servisa Kacimbas, Sergej sa suprugom i preslatkim malim anđelom po imenu Bjanka u E34 kao i ostala ekipa iz BMW Klub Srbije. Tada kapiram da se u Beloj Crkvi sigurno sprema neko ozbijno čudo i da ovo neće biti ni malo naivan skup, kada nas već ovde na pumpi ima ovoliko.

Posle grupisanja na pumpi krećemo dalje kroz Banatska seoca i varšice. Nemanja Kalkan (nikad viši dečko i nikad niži E36 hahaha) i Nikola Kovačević sa E28 nas dočekuju u Banatskom Novom Selu i poput last update Here Maps dovode bez i jednog “please make u-turn when it is possible” do lokacije skupa. Tokom prolaska kroz sela na putu za Belu Crkvu bavili smo se i društveno korisnim radom, a sve na radost lokalne samouprave, u vidu zaprašivanja komaraca jer je Nikolin E28 dimio toliko da nije bilo šanse da neka krvopija preživi.

Grandiozan dolazak kolone od 50-ak metara i nas 10-ak automobila ozvaničilo je početak ovog događaja. Prženje na suncu bilo je neverovatno, a kako je svima manjkalo vode jer smo totalno bili nespremni za “Saharu” (iznenadilo nas toplo vreme pred kraj juna), dobili smo šaljivu ponudu od organizatora da se “bućnemo” u jezeru. Naravno bilo je i onih koji su spremni došli na skup sa sve opremom za plažu, pa se sjajno druženje između događanja na skupu s’ vremena na vreme premeštalo i na plažu.

A na skupu – show! Ni sunce, ni visoka temperatura nisu nas pomeli da se ne provedemo za medalju. Čak ni kada su je majstori drifta podigli na još viši nivo pokazujući svoje umeće na opšte ushićenje prisutnih. A kako je ovaj drift imao samo revijalni karakter, naši trkači sa genom za borbu nisu izdržali, a da se ne odmere na štopericu pa makar to bilo i na poligonu spretnosti.

Tu su se pojavili i ostvarili vremena:

  • Marko Popović:  24.80 sec.
  • Darko Grujović: 25.60 sec.
  • Ivan Vukosavljević Čupa: 26.36
  • Nikola Stojanović: 27.00
  • Milica Tikić: 23 + 6 kaznenih sekundi za oboren čunj
  • Igor Stevanović: 26+9 sec, ista kazna k’o i Mica
  • Marko Cvetković (napominjemo da je vozio sa X6): 35.70 sec

Kad je atmosfera dostigla pravo usijanje što od vrućine, što od zapaljenih guma, Mica je donela vodu te je sexy car wash je mogao da počne . Red je bio da se i Banetov Mini makar jednom lepo opere pa su se prezgodne devojke bacile se na posao, a publika uživala u ekstazi. Moj Lošmi VRsix, zamalo d’umre.

Dan je prošao kao rukom odnešen, utisci se još nisu ni slegli kada se primakao momenat polaska za Beograd. Umorni, ali presrećni, krećemo polako za Beograd uz konstataciju da nam je bilo extra i da sa nestrpljenjem očekujemo novo druženje.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo BMW FAN Team-u i Wolfrace Team-u na organizaciji i na pozivu na skup,  BMW Klubu Srbija na pozivu da budemo deo organizovanog odlaska skup, posebna zahvalnost Kiku što nam je obezbedio mesto za parking u hladovini, kao i svim posetiocima skupa na učešću u stvaranju odlične atmosfere koju ćemo pokušati da prenesemo čitaocima što kroz tekst, što kroz fotke.

Voli vas vaš PH

Tekst: Ana Petreski Photo: Miloš (volim wagen idem na bmw) VRsix

 

Slični tekstovi

Komentari