Menu

Prvi put na driftu – iz ženskog ugla (SDC Čačak, 21.Maj)

Prvi put na driftu – iz ženskog ugla (SDC Čačak, 21.Maj)

Ne znam uopšte odakle bih krenula da opisujem ovo ludilo, sada kada sam došla kući i kada su se strasti smirile, počinjem da shvatam koliko je ustvari bilo je**no dobro! Potrudiću se da vam dočaram najbolje što mogu iz prve ruke.

U ranim jutarnjim satima dok se Beograd još uvek budi, moj dragi Kole fotograf i ja krenuli smo put Čačka. Iako smo planirali danima unazad ovaj put, puni entuzijazma zaboravili smo pola stvari koje su nam potrebne za ovu avanturu, ali nismo zaboravili da ponesemo dobro raspoloženje i foto aparat. Nezaobilazni događaj SDC, nije mogao proći nepropraćen. Pljusak i loše vreme nam nisu stali na put, pa smo srećni kao dečica pred Božić jedva čekali da stignemo.

_MKP1868-1

Taman kada smo pomislili da od lepog vremena neće biti ništa, eto nama sunca iznad uzavrele staze u Čačku. Što je više sunce grejalo tako je i situacija na stazi bila sve vrelija, a vozači sve agresivniji. Iako sam imala ulaz u centar ovog ludila trebalo mi je dosta vremena da skupim hrabrosti da se pridružim ostatku ekipe na stazi.

_MKP1442

Nepogrešivi fotografi su uveličali ovaj događaj onako kako i dolikuje, veliko im hvala, kao i uvek momci svaka čast. Kada sam konačno skupila hrabrosti za ulazak, shvatila sam da zapravo zapaljene gume iz ove tačke jos bolje mirišu. Pa ima li boljeg parfema?! Dimna zavesa je prekrila nebo iznad staze u Čačku. Iz minuta u minut se staza punila ljubiteljima ovog sporta, pa je tako ubrzo postalo veoma tesno iako je od ove godine otvorena i druga strana staze.

_MKP2372

Kako su gume postajale sve tanje tako su aplauzi postajali sve glasniji, činilo mi se kao da se ceo Čačak preselio ovde na par sati. Iako sam na ovom događaju prvi put, mnoštvo ljudi koje poznajem duže vreme su učinili da se osećam kao da sam svoj na svome.

_MKP2348

Neki od posetilaca su uz kupljenu kartu dobili gratis kupanje vodom iz guma koje su obezbeđivale stazu, ali je raspoloženje bilo na maksimumu tako da niko nije otišao nezadovoljan. Parčići guma, branika i krila su se mogli videti svuda po stazi a i van nje. Prašilo se pošteno već tokom treninga, a možete tek zamisliti kako je bilo u kvalifikacijama. Sve to kao uvod za krunu ove manifesticije: twin drift!

_MKP2290

Već ključala atmosfera dodatno je dovedena do usijanja žestokim borbama branik uz branik. Setovi i setovi promenjenih (spaljenih) guma su sve pristutne ostavili bez daha. Ovde je već bilo svega: i okretanja, bliskih kontakata, ali i ponekih prekih pogleda, međutim sve je to sportski duh i nalet adrenalina, kojeg nipošto nije manjkalo. Ispraćen velikim ovacijama, velikan i slobodno se može reći legenda naše drift scene, Bojan Kurbalija je opet kao i u subotu imao peh sa PP senzorom, pa je morao da odloži svoju plavu zver od 800HP!! Ali nije se dao predati već je na scenu izvezao nešto jos bolesnije, crvenu zverr! BMW KOCKICU 1000HP i slobodno se može reći da je tu krenuo ozbiljan pornić (ili drama). Međutim, nedelja jednostavno nije bila njegov dan pa je naš “deda drifta” odlučio da ove godine pobedu ostavi mlađima.

_MKP2077

Ne bih propustila priliku da pomenem dve dame, vrhunske drifterke, gospođu Niko i našu Mici, koje su svojim vzačkim umećem pokazale i dokzale da mogu barabar da se nose sa ovim kraljevima drifta. Devojke SVAKA ČAST!

_MKP1183

Još jednom veliko hvala organizatorima, fotografima i svima koji su učinili ovaj događaj spektakularnim. Vidimo se u Valjevu 🙂

Tekst: Ana Petreski; Photo: Milan Kole Kostić

_MKP2395_MKP2455_MKP2470_MKP2255_MKP2241_MKP2170_MKP2163_MKP1921_MKP1909_MKP1558

Slični tekstovi

Komentari