Menu

Opel Team Srbija – Septembarsko Opelovanje ispod mosta na Adi

Opel Team Srbija – Septembarsko Opelovanje ispod mosta na Adi

Ako ste bar malo uprljali ruke oko svog Opel ljubimca, bilo da ga unapredite ili rešite neki problem, skoro je nemoguće da niste naišli na Opel Team Serbia forum. Bez lažne skromnosti, na njihovom forumu možete pronaći savete, iskustva i rešenja za skoro sve zagonetke koje vas muče, a tiču se vašeg Opela. Baza koja se gradila preko 10 godina danas nudi širok spektar informacija o Opelovim automobilima, pa bez obzira da li ste laik ili ekspert, uvek možete pronaći nesto zanimljivo ili nešto što niste znali.

Danas smo imali priliku da budemo u gostima ekipi iz Opel Tima Srbije, koje je, kako oni sami kažu, “mesto za prave ljubitelje Opela”. Ekipa koja je počela da se druži na OTS forumu od 2006-e godine, čine momci koji ne izražavaju svoj ljubav prema automobilima samo kroz sređivanje i glancanje, već i kroz aktivno učestvovanje na Trkama Ubrzanja na 402m od 2010-e godine.

Trenutno iz OTS-a aktivno učestvuje 10 trkača na trkama u regionu sa svojim Astrama, Calibrama, Kadetima. Što se tiče motora kada su ove ale u pitanju, tu postoje dve struje: jedan deo vozi popularne V6 motore u različitim verzijama (2.5, 3.0, 3.2) i kunu se u njihovu izdržljivost, dok se drugi drugi deo ekipe hvali većom snagom koju izvlače iz manje pouzdanih 2.0 turbo benzinca. Ipak ono što im je zajednicko su nagrade koje neretko ostvaruju na takmičenjima u zemlji i okruženju, pa pored druženja koje im je na prvom mestu, često obogate klub sa nekoliko priznanja po završetku trka.

Koliko ovi momci vole trke govori i činjenica da su zajedno kupili Gtech Pro uredaj koji približno isto pokazuje vreme na 402m kao i profesionalni semafor, tako da mogu da znaju konkretne rezultate nakon pojedinih modifikacija na automobilu, bez izlaska na stazu sa trkačkim semaforom.

Skupove organizuju jednom mesečno najčešće na bazenima na Košutnjaku, ali su danas izabrali novu lokaciju ispod mosta na Adi. Da je momcima druženje na prvom mestu govori i činjenica da ih ni ružno vremeni dosadna kiša, nisu sprečili da se okupe u velikom broju na dogovorenoj lokaciji.

Više detalja o njihovim projektima možete videti na njihovom forumu www.opelteamserbia.com/forum, gde možete pratiti njihove radove, ali i pronaći odgovore na verovatno većinu pitanja koja možete da imate vezano za Opel vozila. Pored toga i sami možete da postanete deo ove ekipe. Dovoljno je da otvorite nalog, predstavite sebe i svoj automobil.

Tekst: M.Miljanić
Photo: M. VrSix

Slični tekstovi

Komentari