Menu

LoWheels #2 – Loznica 01.10.2017

LoWheels #2 – Loznica 01.10.2017

Loznica, moj rodni grad i mesto gde sam prvi put kročio na Tuning & Styling scenu, a sticajem okolnosti kući se nisam vratio praznih ruku! Mogao bih slobodno reći da je mog ljubimca na četiri točka i mene ovaj grad uzeo pod svoje i da smo tamo zajedno nastali, ja rođenjem, a on iskorakom na scenu! Sa osmehom na licu, vedrinom kako u duši tako i na putu, a uz pesmu “U rodni grad se vraćam”. Zaplovili smo punim jedrima put ovog grada i na skup naših drugara iz A.M.K “LoWheels”!

Grad meni oduvek primamljiv sa mnogobrojnim lepotama i dugom istorijom. Kroz sami grad protiče reka Štira koja se par kilometara dalje u svom nizvodnom toku uliva u obližnju Drinu. Ovaj grad se nalazi na nadmorskoj visini od 142m,a u reljefu grada ističu se tri markantne celine. Na severu je Cer sa Iverkom, u sredini basen Jadra sa aluvijalnom ravni Drine i na jugu planinski venac Gučeva. Grad koji treba da posetite ukoliko već niste.

Ekipa LoWheels prošle godine je organizovala svoj prvi skup na kom je odziv bio jako mali zbog kiše koja je učinila svoje ali ove godine skroz druga priča. Priča kakva mora da se oseti i doživi, a za sve vas koji niste bili u mogućnosti da prisustvujete tu smo mi da koliko-toliko dočaramo doživljaje i dešavanja.

Skup je počeo od osam sati ujutru, a vozila su počela polako da pristižu. Od 12:30 usledilo je otvaranje skupa uz Burnout nakon čega se uveliko osetio miris spaljenih guma koji je ispirao mozgove svih posetilaca. Ipak je to pored mirisa benzina najveća droga nas okorelih ljubitelja ovakvih okupljanja. Pored Burnout-a takođe smo imali prilike da gledamo i slalom predstavu koju nećete moći videte na svakom skupu.

Takođe bih napomenuo da ovog puta takmičenja po klasama nije bilo kao ni DB Drag-a. Dodeljivale su se nagrade za TOP 10 automobila na skupu, jedna nagrada za muziku koja privuče najviše pažnje, burnout, slalom i DB Exhaust. Osobe koje nisu imale automobil za neku od nagrada, a ipak su došli po meni zaslužuju veliko poštovanje. Ipak, nije sve u nagradama, došli smo da se družimo, razmenjujemo iskustva i savete! Svim takmičarima koji su se vratili kući sa nagradama bih takođe čestitao! Automobili koji su kući poneli pehare su oni na kojima se radilo satima i satima, na koje se potrošila tona živaca, litre znoja i velika suma novca. To su automobili koji su se već dokazali.

 

Momcima iz A.M.K. “LoWheels” želimo puno sreće i da se vidimo na njihovom terenu i sledeće godine.

Sezona se privodi kraju ali nije kraj! Tuning & Styling karavan će se ovog puta naći van granica naše države. Selimo se u Bosnu i Hercegovinu gde nas 07.10 i 08.10. očekuje još jedan show. Ponovo su sa nama ove godine Street Race & Styling show Živinice. Veliki pozdrav za sve do tada i vidimo se!

Za one kojima tekst nije dovoljan, evo i linka video snimka sa skupa zahvaljujući našem drugaru Aleksandru Kojiću:

https://www.youtube.com/watch?v=3bg7sUSTPyw&t

Tekst: Nikola Marković   
Video: Aleksandar Kojić
Photo: Dragan Calibra

 

Slični tekstovi

Komentari