Menu

Drift: SDC Trka br.3 – Valjevo 17.Jun (Subota)

Drift: SDC Trka br.3 – Valjevo 17.Jun (Subota)

Treća i četvrta trka SDC drift šampionata Srbije vozi se ovog vikenda u Valjevu. Evo kratkog izveštaja po stavkama sa trke vožene juče, subota 17.Juna:

  • Zoki i Sale Jokić – kraljevi sveta! Ljudi zahvaljujući kojima je pokrenuta Tuning& Scena u Srbiji pre 15 godina i drift šampionat Srbije nekoliko godina kasnije uradili su nešto što malo ko može – za nepuna 24h podigli su kompletnu infrastrukturu neophodnu za održavanje Trka u Valjevu. U petak ujutru u 9h započeli i do subote ujutro u 9h završili. Kako su to uspeli pojma nemam, al da su uspeli – uspeli su: sa sve tribinama, milionima guma, pratećim objektima…
  • Drift Taxi – fantastična ideja neuništive braće Jokić omogućila je svim ljubiteljima drifta u Valjevu da uživaju u majstorima volana naših driftera. Naravno da ni ja nisam propustio priliku. Ovaj put na mestu suvozača Zorana Savića, a na nagovor legendarnog sudije Baneta Nikolića. Osećaj vožnje kada vas provoza jedan od naših najboljih vožača je neopisiv!!!! Nissan Silvia S13 sa 4.0 V8 BMW sa motorom od cca 280 konja i poptuno trkački spakovano vozilo u rukama Zokija učinili su da sam se naježio bukvalno još u prvoj krivini!!! Toliko je dobrooooo da nemam reči da opišem. Sećam da me je Bane dočekao po završetku kruga i po izlasku iz auta rekao: Čoveče, pa ti si sav naježio! Znači slobodno i bez bojazni iskoristiti priliku i provozajte se u Drift Taxiju. Nema jačeg osećaja! Nećete pogrešiti.
  • Trening – ono što obično treba da bude zagrevanje pretvorilo se u dramu. Dok smo uživali u probama pred trku u grmljavini i dimu spaljenih koju su naši drifteri pravili, negde na pola treninga tokom twin drifta Kicka i Zeke, ovom drugom se pokvario auto. Vodeći u generalnom morao je boks na hitnu popravku i tada započinje opšta neizvesnost da li će uspeti da otkloni kvar do početka trke i time sačuva bodovnu prednost u odnosu na drugoplasiranog Kicka.
  • Trka – ludilo zvano drift završilo se prvog dana pobedom Zorana Savića koji je briljirao tokom celog dana sa već pomenutom Nissan Silviom. Drugo mesto osvaja Sava Vidaković, takođe sa Nissan Silviom S14 rb20, dok se treće pozicije na kraju dočepao Zeka iliti zvanično Miloš Đorđević koji je uspeo da otkloni kvar na svom BMW 3 e46 Turbo od 710 konja.
  • Valjevo, nedelja tj danas – em Valjevo nije na kraj sveta, em je nedelja neradni dan. Znači manite se bleje po kafićima u Beogradu i pravac Valjevo da uživate driftu. Od Beograda do Valjeva nema ni celih 100 kilometara….

Tekst: Zoran Glavaški; Photo: Miloš VRsix

Slični tekstovi

Komentari