Menu

Audi Club Serbia = Grill Party 28.04.2018

Audi Club Serbia = Grill Party 28.04.2018

Kao što ste do sada mogli videti, Audi Club Serbia nema zatvaranje i otvaranje svake sezone poput drugih klubova. Ono što odlikuje njihove članove je svakodnevno druženje, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini a što se godina tiče brojno stanje ove familije se povećava iz dana u dan i ona nikada neće biti zaboravljena! Lično sam to iskusio na svojoj koži upoznavši mnoge ljude upravo iz ovog kluba a na njegovim skupovima! Pronađete sebi slične osobe koje su se okupile na tom mestu iz jednog razloga – DRUŽENJA! A koje je upravo tu spojila ista ljubav. Upravo on – GOSPODAR PRSTENOVA!

Prethodni skup održan je u dvodnevnom izdanju a tada se naš putujući ACS karavan uputio ka Nišu i sa juga Srbije doneo more utisaka koji nas čak i dan danas prisećaju na predivne momente! Od tada smo se razišli privremeno a druženja nastavili u manjem broju odnosno kada nekoga put nanese na stranu drugih članova. Upravo tako smo Aleksa i ja završili na kafi prvog jutra ove 2018. godine u našoj prestonici. Subotica i Bogatić u Beogradu zajedno! Upravo kako smo se mi našli tako se pronalaze i ostali, putem društvenih mreža i razmenjenih brojeva telefona a često to budu i namerne posete koje uputimo međusobno! Znajte da je svako od nas dobrodošao bilo gde, gde god da krenemo osećamo se kao kod svoje kuće zahvaljujući jedni drugima!

Od poslednjeg skupa prošlo je skoro 5 meseci, vreme je da se polako probudimo iz zimskog sna i ponovo se okupimo na nama dobro poznat način. Prvo okupljanje je u Novom Sadu kao i proteklih godina a uz neizostavni roštilj! Čim se pojavila informacija o skupu stupio sam u kontakt sa ostalim članovima porodice i bez trunke razmišljanja odlučujemo da krenemo na put!

Kako to obično biva, svako putovanje prvo otpočinje u našim glavama. Zatim idu planovi oko puta, preračunavanje finansija pa sve do detaljne razrade i najmanje sitnice. Takođe pratimo i vremensku prognozu koja nas uvek može iznenaditi. Kao i prošle godine, naš Audi startuje iz Austrije i u 2 dana će prevaliti preko 1500km! A na skupu će se družiti kako sa domaćim automobilima tako i sa nekoliko stranih na samo njima znanom jeziku, kroz izduv auspuha!

Naš Audi startuje iz Austrijske prestonice dan pred sam skup, a na kratko se predahnulo po dolasku u domovinu i već sledeće jutro smo se zajedno uputili ka Novom Sadu. Dogovor je bio i dovoljno jasan. U 10:00h početak na starom mestu, Sonax autoperionica na Futoškom putu! Kao i do sada potrebno je poneti ono što ćete jesti i piti ali pre svega ono osnovno, DOBRO RASPOLOŽENJE!

Da nam put ne prođe kako treba pobrinula se država Srbija i njeni organi. Uhvatili su nas radovi na putu po silasku sa Iriškog venca pa cupkamo u mestu sat vremena i već u samom startu kasnimo. A i kada su se konačno smilovali da otvore zeleno svetlo za naš smer ta vožnja me podsećala na slalom jer smo se u narednih dva kilometra prestrojili desetak puta iz desne u levu traku o obrnuto. Konačno smo stigli. Na ulazu smo ljubazno dočekani kao i uvek a posluženi ACS pogačom i rakijom kao simbolom dobrodošlice! Smeštamo automobil na parking, vadimo meso i prateće rekvizite što brže možemo pa se pozdravljamo i pridružujemo ostatku ekipe! Naš grill majstor i ovog puta je bio niko drugi nego Kole iz Subotice koji ovu ulogu zadužuje već po drugi put a uz pomoć nećaka Ace. Roštilj se uveliko okretao a dalje znate i sami sigurno šta je usledilo, nećemo biti bezobrazni da vam pravimo zazubice, hahaha.

Voleo bih da napomenem da je ovaj skup održan pod generalnim sponzorstvom Ravenol-a! Gigantom među motornim uljima! O saradnji Ravenola i ACS možete više potražiti na njihovom sajtu a mi bi voleli da spomenemo to da su u saranji organizovali i poklone za punopravne članove. Svaki član je izvlačio ceduljicu na kojoj je pisalo šta dobija od poklona a u igri su bile majice, privesci, satovi, olovke i upaljači, torbica za ulje sa dodatnim poklonom unutra…

U 13:00 usledilo je grupno fotografisanje a neposredno posle toga vreme je da se krene u kolektivni polazak… Čekaj, stani! Kakav sad kolektivni polazak? Pa nije ovo okupljanje na autobuskoj stanici zarad neke šoping turu u Parndorfu.. Ili jeste? Niš, Subotica, Banja Luka, Sombor, Kraljevo, Beograd, Smederevo, Bačka Palanka, Bačka Topola, Ruma, Smederevska Palanka, Vrnjačka Banja, Ub, Pančevo, Inđija i izvinjavam se svima koje sam izostavio.. Šarenolika skupina ljudi sa vrlo pomešanim voznim parkom!

Ove godine policija nije angažovana jer protekle godine nisu obavili svoj posao kako treba. Umesto da se kreću na početku kolone sa rotacijama kako bi svi ostali nemsetano mogli proći kroz semafore oni su išli na kraju a nas bi svaki semafor presecao pa bi morali da sačekujemo jedni druge. Ove godine je bila drugačija organizacija! Izabrana je ruta sa manje semafora pa smo se uputili prema Merkatoru, mostu Slobode, zatim prošli neizostavni deo Novog Sada kada je automobilizam u pitanju, MIŠELUK! Napravili krug a zatim se pored Limanskog parka vratili na početnu poziciju gde smo još nekoliko sati proveli u razgovoru jedni sa drugima sve dok nije došlo vreme da se krene kući. Taman kada smo mislili da se ovaj predivni dan završava Nemanja nas preseca i poziva nas u svoj dom. Na njegovo insistiranje odlazimo na kratko a jedva smo izbegli večeru od koje bi nam sigurno pozlilo posle silne hrane koja nam je bila na raspolaganju ceo dan.

Kako to obično biva, najteže ostaje za kraj! Teška srca smo se rastali od svih ali prepuni utisaka pri svakom pozdravljanju zadrhtite i samo vam se provuče pitanje kroz glavu „Kada ćemo se opet videti?“.. Neki od nas već sutra će na trećini puta do svojih domova stati da sumiraju utiske uz kaficu a drugi kada sudbina ponovo reši da im ukrsti puteve.

O skupu samo reči hvale. Ostaje veliki žal zato što mnogi nisu mogli da dođu i što nas je moglo biti više. Ali Bože moj, uvek priželjkujemo tu želju i koliki god broj automobila da se pojavi za ovu priču je malo! Pardon, već sam rekao da ovo nije priča. OVO JE BAJKA! Bajka kakvu ne možete doživeti na drugim mestima. Ovo je skup članova Audi kluba, njihovih porodica što nam je dokazalo to da su mnogi došli sa ženama, devojkama, decom, ali isto tako i skup onih koji to sve žele da postanu a to su mogli učiniti na licu mesta!

Da bih shvatio da ovo nije san već java biće mi potrebno nekoliko dana kako bih došao sebi i sabrao utiske. Pokušao sam da vam dočaram samo mali deo svega što se izdešavalo ako je to ikako moguće dočarati. A šta dalje? Gde sada? To vam ne znam reći… Nikada ne znamo šta nam nosi dan a šta noć. Zbog stvari koje mi se dešavaju najverovatnije da se povlačim iz cele priče o automobilizmu, skupovima i svemu vezano za to… A vi familijo znajte da vam želim sve najlepše, šaljem vam puno pozdrava i volim vas! Nećete biti zaboravljeni! Dragi moji, nezvanično bih voleo da vam saopštim da ćete se videti već za dva meseca. Banja Luka – „Balkis 2“ o čemu se pričalo već! O tome detaljnije na forumu ACS! Svi oni koji nisu imali priliku da odu na prvi skup neka ne propuste ovaj, a meni pustite koju fotkicu da vidim kako ste mi ponovo svi na okupu i kako uživate. Ljubi Vas vaš brat! Puno pozdrava i doviđenja!

Postanite član Audi Club Serbia: https://audizuj.se/

Text and Photo: Nikola Markovic

Slični tekstovi

Komentari