Menu

Trke Ubrzanja, Ušće 402m, Dan Drugi, Nedelja 27-i Avgust

Trke Ubrzanja, Ušće 402m, Dan Drugi, Nedelja 27-i Avgust

Pakleni vikend na Ušću priveden je kraju.
Drugi dan, tj nedelja, doneo nam je više publike i ništa manje uzbuđenja i drame u pojedinim klasama u odnosu na prvi dan. Neki su potvdili svoju dominaciju, neke je izdao auto, neki su iznenadili i iskočili u prvi plan.

Al ajmo odmah po klasama, uz napomenu da još uvek nemam zvanične podatke sa bodovima sa proteklog vikenda pa je u prilogu moja kalkulacija na bazi poslednjeg poretka.

 

Klasa 16
Božidar Popović, bivši šampion Srbije u kartingu i aktuelni šampion klase 16 potvrdio je svoju dominaciju i ponovio uspeh od prvog dana tj ponovo se dočepao prvog mesta. Da je klasa 16 u rangu Letećeg Cirkusa Monti Pajtona, najbolje ilustruje činjenica kako se došlo do finala: posle prvog kruga vožnje, šest takmičara je ušlo u četvrtfinale. A onda kreće show: prvi par – probijaju klasu obojica, drugi par – i oni probijaju klasu, treći par, tj Boža i ja potpuno neočekivano dobijamo informaciju na samom startu da je naša planirana borba za polufinale u stvari borba za prvo mesto. Boža mi ponovo skida skalp kao i prvog dana, al obojica vozimo klasu u vremenu, pa osvajamo prvo i drugo mesto. Treće mesto pripada Branku Đurkoviću koji je poražen još u prvom krugu. U generalnom plasmanu posle šest trka Boža je na prvom mestu sa 64 poena, moja malenkost na drugom sa 57, dok je Srđan Šiljković zadržao treću poziciju sa 35.

Klasa 15
Sumrak favorita klase 15 se nastavio i drugog dana. Deda (Aleksandar Đukanović) ponovo izbačen u prvom krugu, Igor Sviderski ponovo u drugom. Slobodan Bačvanski osvaja prvo mesto i odnosi pobedu u klasi 15. Drugo mesto Milan Tomičić, treći Nikola Zarić. Ako sam dobro iskalkulisao, u generalnom klase 15 Igor je i dalje prvi sa oko 70 poena, prate ga Deda i Daka sa oko 54 odnosno 50 poena.

Klasa 14
Alen Prost je imao nadimak Profesor jer je vozio profesorski tj bez greške. Nešto slično bi se moglo reći i za Igora Vučkovića sa Audijem A5 u klasi 14. Prvog dana drugi, juče ponovo prvi. Refik Etemović i Duško Pušonja su drugi odnosno treći.

Posle vikenda Igor kući odlazi sa novih 43 poena što mu uz prethodno skupljenih 68 daje zbir 111, čime je postao i prvi vozač u sezoni 2017 koji je prebacio sto poena. Stefan Vidić nije imao sreće na Ušću, tako da se bodovna prednost povećala u korist Igora u generalnom klase 14 za čitavih 35 poena.

Klasa 13
Konačno proradili onako kako treba! I Neša NOS Power i Turbojša. Nebojša Miljković iliti Neša NOS treći sa BMW-om, dok je Nebojša Vuković iliti Turbojša u vrhunskoj borbi u finalu sa Ivanom Vulevićem uspeo da se domogne prvog mesta sa svojim Kadetom Turbo. Ako mi je kalkulacija dobra, u generalnom klase 13 prvi bi trebalo da je Ivan sa 81 poenom dok je oko drugog mesta gusto između Boška Grudića i Turbojše koji su na oko 70 poena.

Klasa 12
Posle odsustva prvog dana, Nebojša Blagojević se sa svojim Nissan GTR vratio u nedelju i to prvim mestom u finalu protiv Seada Agića. Na žalost, više takmičara u ovoj klasi nije bilo.

Klasa 11 i Klasa 10
Opet ludilo premijum klase. Esad sa Korsom i Ivan Džagić finale klase 11. Ivan Džagić probija klasu, Esad uzima prvo mesto. Međutim, Džagić ne odustaje i odmah prijavljuje Klasu 10 bacajući rukavicu u lice ni manje ni više nego Fićobusi.

Epska finalna borba trajala je nešto malo preko 10 sekundi, uz razliku između pobeđenog Džagića i pobednika Damira od svega 3 (tri) HILJADITIH DELOVA SEKUNDE. Alooooo, breee. Ne desetinka, ne stotinka, nego HILJADITINKA. PA vi sad vidite kakvi su naši vozači, kakve vožnje voze i koliko je zanimljivo gledati ih….

Da li će se prvenstvo okončati ovde ili ćemo uskoro dobiti potvrdu da se vozi i Batajnica 6 i 7. Oktobra saznaćemo tokom nedelje. U svakom slučaju svi joj se nadamo i priželjkujemo je.

SAKSS je ponovo odradio dobar posao, Slavković pregurao još jednu vikend-trku bez infarkta uz fantastičnu koordinaciju sa svima i svaka mu čast i veliko hvala što je tu gde jeste; Caja, Andreti i Steva na visini zadatka, Kalkan i njegova ekipa svetska klasa potvrđena još jednom, Moma profesionalno kao i uvek do sada. Čak nas je i Lazarac posetio i poželeo srećan trkački vikend.

Svi vozači pokazali vrhusnke borbe i deminstrirali drugarstvo ispred rivalstva, a publika ponovo počela da se okuplja, navija i bodri kao da smo vozili ligu šampiona.

Za kraj, ono kao post scriptum moram da dodam jedan lični komentar – zaista je sve bilo super, ali je moglo za nijansu bolje. Ta nijansa koja je nedostajala je onaj stepen atmosfere koju samo jedna osoba ume da napravi svojim pošalicama, duhovitošću, ispadima, koketiranjem sa publikom, vozačima, organizatorima i sve zajedno nas nasmeje i oraspoloži kada nam je najpotrebnije. Na žalost on za vikend nije bio sa nama, ali mislim da bi u interesu svih nas bilo da nam se ponovo pridruži već na Bataji. Znate svi o kome pričam…

 

Tekst: Zoran Glavaški
Photo: Miloš VRsix, web/net

Slični tekstovi

Komentari