Menu

Trke Ubrzanja 402: Kraj šampionata ili sledi nastavak?

Trke Ubrzanja 402: Kraj šampionata ili sledi nastavak?

Završilo se i poslednje Ušće o kome smo već pisali. Doduše, u tom tekstu nisam imao precizne informacije o broju poena koje su osvojili takmičari koji su ispadali u prvim rundama trka pa tim povodom evo i zvaničnih rezultata koje je objavio SAKSS.

Kao što smo i očekivali pred trke na Ušću, neki su zadržali svoje vodeće pozicije u generalnom plasmanu, dok su pojedini iskočili u prvi plan, pre svih Nebojša Vuković u klasi 13 sa svojim turbo Kadetom koji je zauzeo prvo mesto sa svega jednim poenom ispred Ivana Vulovića, dok je u klasi 16 Božidar Popović izdominirao sa svojom Alfom oba dana zauzevši prve pozicije i u subotu i u nedelju što ga je lansiralo na prvo mesto u generalnom u pomenutoj klasi.

E sad, ono što postaje najveći rebus ovih dana je, da li je šampionat završen ili se pak vozi još jedan vikend?

Naime, do pred samo Ušće, znali smo da su ovo poslednje trke šampionata u 2017-oj. Međutim, na samoj trci dobili smo obaveštenje da će se 99% voziti još jedan vikend, 6-og i 7-og oktobra na aerodromu u Batajnici.
Međutim, iako je tada rečeno da ćemo definitivnu informaciju imati do 01. septembra, još uvek nema potvrde niti demanta za sledeću trku.

Poslednja informacija koju imamo je da će se u narednih pet do sedam dana znati da li se Batajnica vozi ili ne, tj. da li već sada imamo nove šampione klasa u sezoni 2017 ili čekamo prvi vikend oktobra…

Generalni plasman po klasama:

Klase 10, 11 i 12

Klasa 13

Klasa 14

Klasa 15

Klasa 16

 

Tekst: Zoran Glavaški
Photo: Miloš VRsix; printscreen/SAKSS

Slični tekstovi

Komentari