Menu

Predstavljamo vozače 402: Damir Ožegović

Predstavljamo vozače 402: Damir Ožegović

Možda vam ime Damir Ožegović nije poznato, ali njegov fićabusa sigurno jeste.

Na početku ću odmah da pohvalim Damira, prvo za njegov uspeh na trkama 402 na Ušću, posebno ovim u nedelju jer je napokon dobio nekog u svojoj klasi ko mu je bio dovoljno konkurentan, zatim za sve ono što je u proteklom periodu od kad se takmiči uradio i na kraju za veliki nivo profesionalnosti tokom našeg razgovora.
Damir se aktivno bavi trkama ubrzanja od 2010. godine. Svoju trkačku karijeru započeo je sa BMW-om e46 u klasi 15. Nakon samo godinu dana, menja automobil i umesto BMW-a sa svojim timom sastavlja Kadeta tzv. kockicu (Opel Kadett D ), bimoto sa dva motora- jedan motor napred jedan nazad, sa 100 konja nitra po motoru i ukupnih 500 konja. Sa tim Kadetom njegovo najbolje vreme je bilo 11, 5. Dve godine kasnije, Damir počinje da vozi ovog neverovatnog fiću.
Fića sa dva motora iz Suzukijevog modela Hayabusa druge generacije, motori od 1340 kubika i 200 konja sa uradjenim mapama i dodatim nitro sistemom na oba motora, doprineli su da Damir u nedelju za tri hiljade delova sekunde osvoji prvo mesto u klasi 10. Nivo adrenalina dok gledate kako neko za toliki deo sekunde pobedjuje svog protivnika je neverovatan, verujem da je Damiru bilo neopisivo. Pre same trke, Damir mi je rekao da je najbolje vreme koje je do tad napravio bilo 10,126 sa neverovatnom izlaznom brzinom 235.
Uz Damira su dve ekipe ljudi: jedna koja je uvek tu na svakoj trci i jedna koja je uz njega kod kuće. Svi oni su zaduženi da brinu o autu, da provere njegovo stanje pred svaku trku, da, ako dodje do kvara budu tu da ga reše, ali su prvenstveno svi oni Damiru veliki prijatelji i najveća podršku u svemu ovome. Njegove reči su bile: ” Da nema svih njih ja ne bih ni vozio, jednostavno moraš da imaš dobru ekipu i sastav da bi se ostvario vrhunski rezultat “.
Svaki Damirov uspeh je dokaz da u svetu trka vozač ne može bez dobrog tima iza sebe i dobar tim ne može bez dobrog vozača.
PetrolHeads Asocijacija želi puno uspeha Damiru na budućim trkama.
Tekst: Zorana L.P.
Photo: M. VrSix

Slični tekstovi

Komentari