Menu

Mostar Street Show 402m

Mostar Street Show 402m

Iako je zavesa spuštena na Srpski Šampionat u Trkama Ubrzanja na 402m, to nije sprečilo naše vozače da se proteklog vikenda okupe u Mostaru gde je Auto Klub Hercegovina, licencirani klub Auto Moto Saveza BiH, ponovo organizovao Mostar Street Show gde su vožene Street i Drag trke ubrzanja na 402 metra.

Na pomenutom takmičenju pojavilo se preko 100 vozača iz regiona, a od naših vozača u Mostaru su vozili: Damir Ožegović (Fićobusa), Esad Došljak (Corsa RS), Ivan Vulović (Golf GTI Revo3), Igor Vučković (Golf VI GTI), Nebojša Blagojević (Nissan GTR), Slobodan Petošević (Mercedes AMG), Ivan Andrić (Audi A7), Peđa Urošević (Reno Megan), Marko Milanović (Mercedes AMG), Mersudin Džanković (Golf), Imer Karičić (Golf) i Nenad Brdar (Megan).

Tokom dva dana vožena su četiri takmičenja: dve trke Street race po klasama podeljenim na bazi sekundi i dve trke Drag race poređane po klasama na bazi pogona.

Naši majstori volana pokazali su i dokazali da se nisu zasitili vožnje ove godine na Street race-u i Dragu, pa su samim tim usledili i odlični rezultati, ali i po neki rekord.

Evo šta su nam naši šampioni doneli od pehara iz Mostara:

Prvi Dan, 23.09, Street Race

Klasa 13

  • Ivan Vulović, Golf VI GTI Revo3, PRVO MESTO

Prvi Dan, 23.09, Drag Race

  • Pro Prednji pogon: Ivan Vulović, Golf VI GTI Revo3, TREĆE MESTO
  • Zadnji pogon: Esad Došljak, Opel Corsa RS, PRVO MESTO
  • 4×4: Damir Ožegović, FićoBusa, PRVO MESTO
  • SuperFinal: Damir Ožegović, PRVO MESTO; Esad Došljak TREĆE MESTO


Drugi Dan, 23.09, Street Race

  • Ivan Vulović, Golf VI GTI Revo3, TREĆE MESTO

Drugi Dan, 23.09, Drag Race

  • Pro Prednji pogon: Ivan Vulović, Golf VI GTI Revo3, DRUGO MESTO
  • Zadnji pogon: Esad Došljak, Opel Corsa RS, PRVO MESTO
  • 4×4: Damir Ožegović, FićoBusa, PRVO MESTO
  • SuperFinal: Damir Ožegović, PRVO MESTO; Esad Došljak DRUGO MESTO

 

Ni rekordi nisu izostali: Damir Ožegović je ostvario rekordno vreme svog fiće i približio se magičnoj cifri od 9 sekundi ostvarivši vreme auta 10,054 sek. Esad Došljak je ostvario najveću izlaznu brzinu na trci u oba dana sa brzinom od 241 km/h.

Valjalo bi napomenuti da je domaći vozač Dženan Sirćo oborio nacionalni rekord BiH ostvarivši vreme auta (ET) 10,090 sek, što je ujedno i najbolje vreme prvog dana, dok je naš Damir Ožegović svojim rekordnim vremenom u Fići bio Time Winner drugog dana.

Do sledeće trke u regionalnom šampionatu koja se vozi 07. oktobra, sve pozdravlja vaš PH.

Tekst: Z. Glavaški
Photo: Ivan Dujić Duja (Duja2 Photography)

Slični tekstovi

Komentari