Menu

Audi RS4 1500 konja na evropskom šampionatu Drag Race

Audi RS4 1500 konja na evropskom šampionatu Drag Race

Evo jedne lepi vesti koja će zasigurno obradovati sve one koji prate automobilizam, a naročito disciplinu Trke ubrzanja na 402 metra.

Naime, jedan od naših najtrofejnih vozača, Esad Došljak iz Novog Pazara, član AMKNP, svima dobro znan po svom Porsche-u 911 od 750 ks, jedinstvenoj Corsi od bezmalo 1000 konja, i možda i najjačem autu na Balkanu, Audiju RS4 snage 1.500 konja, ove godine će se oprobati u Evropskom šampionatu Trka ubrzanju zahvaljujući pomoći svog spoznora EYE MAXX, kompanije iz Austrije.

Za one koji ne znaju, Esad je sa pomenutim Audijem vlasnik evrospkog rekorda na 402 u klasi 4WD Stage 2 sa vremenom 8 sekundi, koje je ostvario pre dve godine na kultnoj stazi Hokenhajm. Ove godine, plan je da se konačno uđe u klub 7 sekundi, što mu ekipa PH želi od sveg srca.

 

Da podsetimo, ovaj premoćni Audi kupljen je pre par godina u Finskoj gde je spreman specijalno za trke ubrzanja. Kolika je moć ovog monstera, najbolje govori podatak da je ubrzanje do 100 km/h 1,28 sekundi, do 200km/h 4 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 305km/h. Da bi se zaustavio, automobil osim kočnica koristi i padobran.

Za kraj šta reći i poručiti Esadu osim SAMO JAKO!

Slični tekstovi

Komentari