Menu

Porsche Club Serbia

Porsche Club Serbia

Priča se da u Srbiji postoji preko 1.000 različitih Porsche-a, što onih novijih, što starijih. Od tog broja nešto preko 40 je organizovano u okviru Porsche Club Serbia koji je osnovan 2016. godine, a čije zvanično otvaranje je upriličeno u Porsche salonu u okviru kompanije Porsche SCG, septembra iste godine.

Klub broji 30 članova, od kojih su neki ponosni vlasnici više od jednog primerka ovog kultnog modela iz Štutgarta, tako da ukupan broj automobila pod okriljem PCS iznosi 40-ak, među kojima su: 911 (964, 997, 991), Cayman, Cayenne, Macan, ali i oni stariji i ređi poput 924 Turbo.

Tokom protekle godine klub je bio poprilično aktivan: osim redovnih mesečnih sastanka članstva koji se održavaju svake prve subote u mesecu, klub je svoj fokus bazirao na organizaciji putovanja, ili bolje rečeno zajedničkih vožnji, kojih je ove godine bilo tri:

– Prva, kada su momci svoje Porsche-e provozali do Hrvatske i Slovenije sa ciljem obilaska Istre i Bleda, ali i druženja sa tamošnjim ljubiteljima iste marke.

– Druga, u Rumuniji, na poziv Rumunskog Porsche Club-a, kada su provozali svoje mašine po čuvenim serpentinama Transfagarašana,

– Treća, u Mađarskoj, na poziv tamošnjeg Panonia Club-a, kada su u ovkru Ten Tower Rally obilazili Mađarsku i Austriju.

Osim zemalja u okruženju, posetili su i Palma De Majorku gde je održan „svetski samit“ svih Porsche Club-ova koji postoje globalno.

Ono što članovi kluba posebno ističu je da ih je matična kompanija Porsche priznala kao zvaničan Porše klub, kao i da imaju lokalnu podršku Porsche SCG kompanije, koja ih dva puta godišnje poziva na svoj event pod nazivom Porsche Road Tour gde su članovi kluba u prilici da provozaju najnovije modele koji su u ponudi.

Planovi kluba za narednu godinu obuhvataju i želju da se članstvo proširi sa vlasnicima starijih modela poput 924 i 944, pa je tim povodom napravljen kontakt i sa ljubiteljima Porsche Transaxle modela u Srbiji. Osim proširenja članstva za narednu godinu planirane su nove vožnje od kojih izdvajamo dve: aprilska, kada je u planu poseta Sloveniji, i majska, kada se ponovo odlazi u posetu Porsche Panonia Club iz Mađarske sa ciljem proslave 10-ogodišnjice postojanja Panonia Cluba.

 

U klubu ističu da član može biti svako, ne samo vlasnici Poršea, a svi oni koji bi voleli da postanu deo ekipe potrebno je da se obrate klubu putem email-a: porscheclubscg@gmail.com

Sve aktivnosti koje organizije klub, kao i novosti i aktuelnosti vezane za klub mogu se pratiti preko zvanične internet stanice kluba: www.porsche-club-srbija.rs ili putem stranica na društvenim mrežama poput Facebook-a: Porsche Club Serbia ili Instagrama: porscheclubserbia, ali i putem našeg portala jer ćemo se truditi da ispratimo druženja i vožnje ovog kultnog nemačkog rasnog sportiste.

 

Text/ Photo: Z.Glavaški/ M.Grujić

Slični tekstovi

Komentari