Menu

AMTC Budimpešta 2018 – Najveći tuning show centralno-istočne Evrope

AMTC Budimpešta 2018 – Najveći tuning show centralno-istočne Evrope

Kao i svake godine krajem marta u Budimpešti je održan veliki AMTC sajam tuning automobila, opreme i delova! Oko 2500 automobila raspoređenih u 5 hala teško se mogu pogledati u onoj meri detaljno u kojoj oni to zaslužuju.

Preporučujemo dvodnevnu posetu svakome ko do sada nije posetio ovu manifestaciju, a “povratnicima” je dovoljan jedan ceo dan jer dosta automobila ima rezervisano svoje mesto iz godine u godinu.

Da li smo “matori” ili ne, tek nama su najzanimljiviji bili classic automobili, uglavnom sve same legende automobilske kulture, uglavnom u standarnim varijantama, pored kojih je bilo najviše barica od bala mnogobrojnih posetilaca! Za one mlađe, tu su tuning automobili, urađeni po meri i sa stilom, bez preterivanja koji bi auto naružili.

Hostesa je bilo na svakom štandu, u inat feminističkim pokretima, (ne)obučene taman koliko treba, sa sve gomilom telefona i fotoaparata uperenih ka njima.

U glavnoj hali vladao je haos. Od svega po malo od automobila, a u delu hale postavljena je i velika bina sa tribinama gde se održavao izbor za miss manifestacije kao i ostali zabavni sadržaji. Odmah do bine širio se lagani miris vrhunske mađarske kuhinje koji vas je naprosto vukao ka obližnjim štandovima gde ste mogli da izaberete svašta nešto po svom ukusu! Ali tu je postojala jedna začkoljica, jer se za keš NIŠTA nije moglo kupiti.

Naime, na obeleženim štandovima za keš su se dobijale kartice sa određenim iznosima sa kojima se mogla plaćati sva hrana i piće u okviru sajma. Dakle, malverzacije sa pazarima smanjene su na minimum.

Između hala održavala se paralelno velika izložba off-road modifikovanih vozila, zatim gymkhana poligon gde se vozilo tokom celog dana i naravno još kojekavih mađarskih specijaliteta!

Sve u svemu, ogroman sajam svega što bi svaki oktanoglavac poželeo da vidi, propraćen svim mogućim sadržajima koji upotpunjuju ceo doživljaj. Jedan ceo dan, ili vikend kvalitetno potrošen! Spremite se za sledeću godinu, jer ovo zaista vredi videti!

Tekst/Foto: B.Nikolić

Slični tekstovi

Komentari