Menu

15. Novosadski sajam automobila

15. Novosadski sajam automobila

15.-i po redu sajam automobila u Novom Sadu održan je u periodu od 25.10 do 29.10. na Novosadskom sajmištu. Ovaj sajam nije mogao parirati istom koji se održava u prestonici, ali može se reći da je i te kako imao šta pokazati i ponuditi! Za sve koji nisu stigli da posete sajam potrudićemo se da opišemo šta se to sve moglo videti i kakva je bila čitava organizacija. Pa da počnemo.

Ono što je glavno i što ste svakako mogli videte su aktuelni modeli putničkih automobila poznatih svetskih proizvođača, a zatim i neizostavna teretna vozila, autobusi, mini-busevi, motocikli, skuteri, mopedi, kamp prikolice, jahte, gliseri, čamci, rezervni delovi, auto goriva i maziva, auto kozmetika, pneumatici, audio i video sistemi, osiguranja i svašta još…

Ono što je takođe odlikovalo ovaj sajam i dodatno zabavilo publiku su momci sa Tuning & Styling scene. Svi posetioci uz kupljenu ulaznicu mogli su videti nekolicinu dorađenih i modifikovanih automobila u Hali 4 dok su ispred hale organizovane trke ubrzanja na 201m i DRIFT! Ovde su se mogli videti automobili sa stotinama konjskih snaga, a među njima su bili i Nissan 350 Z kao jači brat GTR!  O svemu tome smo već pisali, a sada da se vratimo na Halu 1 i 1a!


Ono što je našoj ekipi privuklo pažnju u Hali 1 bila je izložba oldtimer-a koji su posle toliko vremena u garažama i čuvanja dočekali svojih 5 minuta da ih mlađe generacije vide po prvi put, a starije samo da se prisete tih ikona i da se malo vrate u prošlost. Sve to zabeležavamo kroz objektiv i nastavljamo dalje.

Audi, VW, Škoda, Mazda, BMW, Opel, Peugeot, Infiniti su neki od izlagača, dok je Ford čak imao dva mustanga od čega jedan na parkingu napolju… Sve u svemu automobili koji se ponavljaju po ovakvim manifestacijama i o kojima bi trebalo mnogo vremena da se detaljno piše.

Ono što mi je prvuklo pažnju jesu meni dobro poznati ljudi. Audi Club Srbija koji je zakupio svoj izložbeni prostor i izložio 3 modela svojih članova kojima su mogli pozavideti i mnogi noviji automobili. Da to ne bude sve, tu je bila i muzika kao specijalno iznenađenje i na kraju grupno fotografisanje! Odličan primer i izazov ostalim klubovima!

Na žalost, nije sve moglo proći tako bajno. Propusta u organizaciji je bilo što nije smelo da se dogodi na sajmu ove veličine. Na primer, nigde nije bilo prodavnice?! Za klopu je postojalo samo jedno mesto koje baš i nije bilo za pohvalu.

Napuštamo sajamski prostor vidno izgladneli u potrazi za nekom brzom hranom i flašicom soka. Po izlasku nas niko nije upozorio da sa istim ulaznicama ne možemo da se vratimo pa nas po povratku očekuje šok. Ponovo moramo da kupimo ulaznice kako bi mogli doći do automobila koji su nam bili parkirani u Hali 4 odnosno T&S hali.

Da ne dužimo previše. Nama već dobro poznati Dragan Calibra i pored toga što je došao ženinim automobilom bio je raspoložen za fotografisanje pa uživajte u sledećim kadrovima!

Text/Photo: N.Marković/D.Calibra

 

[layerslider id=”24″]

Slični tekstovi

Komentari